0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaSte nenehno utrujeni? Preizkusite eno izmed teh zelišč!

Ste nenehno utrujeni? Preizkusite eno izmed teh zelišč!

MORDA VAS ZANIMA

Marsikdaj so težave z utrujenostjo le prehodne oziroma sezonske. Krajši in hladnejši dnevi pri marsikom sprožijo občutke povečane utrujenosti. Imate tudi sami podobne težave? Pomagate si lahko z določenimi zelišči, ki poskrbijo za stimulacijo vašega uma ter zelo hitro odženejo utrujenost in neproduktivnost. Že kmalu boste prekipevali od sveže energije!

- Oglas -

Ašvaganda

Ashwagandha

Izjemna učinkovitost ašvagande pri premagovanju utrujenosti je potrjena tudi z znanstvenimi študijami. Gre za tako blagodejno zelišče, da lahko pomaga celo rakavim pacientom, ki prestajajo kemoterapijo. S pomočjo ašvagande lahko premagate utrujenost, obenem pa zelišče poskrbi tudi za odpravo morebitnih težav z nespečnostjo, za ublažitev stresa in bolečin v telesu. Tako lahko ašvaganda močno izboljša kvaliteto vašega življenja. 

Sibirski ginseng

Sibirski ginseng

- Oglas -

Ljudem, ki trpijo zaradi kronične utrujenosti, pogosto zelo pomaga tudi sibirski ginseng. Ta je odlična izbira tudi za vse, ki želite povečati svojo fizično vzdržljivost. Uživanje prehranskih dopolnil, ki vsebujejo sibirski ginseng, namreč poskrbi za boljši mišični izkoristek kisika, kot razkrivajo izsledki raziskav. Po sibirskem ginsengu tako pogosto posegajo tudi profesionalni športniki.

Efedra

Efendra

Pogosto se efedra uporablja za lajšanje težav z dihali, vendar je lahko koristna tudi za premagovanje utrujenosti. Mnogi strokovnjaki celo menijo, da je efedra eno najstarejših zdravil, če ne celo najstarejše. Pri uživanju pripravkov na osnovi efedre morate biti sicer previdni, saj lahko v prevelikih količinah povzročijo hitro povišanje krvnega tlaka, tresavico, povečano razdražljivost in nespečnost. Ljudje s hipertenzijo ter s srčnimi in ledvičnimi obolenji bi se morali tako izogibati efedri.

Ginseng

Ginseng

- Oglas -

Med brezkofeinskimi alternativami za povečevanje ravni energije oziroma premagovanje utrujenosti je ginseng izjemno cenjen. Razlog za to naj bi bil pozitiven vpliv ginsenga na naše nadledvične žleze, ki so pomembne za tvorbo hormonov. Prav hormonsko neravnovesje v telesu pa je eden zelo pogostih dejavnikov, ki vplivajo na kronične težave z utrujenostjo. Normalno delovanje vaših žlez, še posebej nadledvične žleze, tako poskrbi tudi za več energije.

Mate čaj

Mate čaj

V skodelici čaja, pripravljenega iz zelišča oziroma rastline, imenovane mate, se nahaja približno 50 miligramov kofeina. To je precej visoka količina, vendar pa uživanje pripravkov iz mateja nima toliko stranskih učinkov kot pitje kave. Tako boste manj utrujeni, ne da bi vam bilo treba skrbeti za tresavico in pretirano vznemirjenost, ki sta sicer pogosti posledici pretiravanja z kavnimi napitki.

Rožni koren

Rožni koren

S pomočjo rožnega korena se lahko občutno izboljša vaša vzdržljivost ob naporih, tako fizičnih kot psihičnih. Zelišče je zelo koristno za premagovanje utrujenosti, obenem pa poskrbi za boljšo koncentracijo in znižanje ravni kortizola – t. i. stresnega hormona. Ena od pozitivnih posledic uživanja pripravkov, ki vsebujejo rožni koren, pa je tudi večja nasičenost krvi s kisikom.

NAJNOVEJŠE