0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNajboljša super živila za jesensko dobro počutje

Najboljša super živila za jesensko dobro počutje

MORDA VAS ZANIMA

S pravimi super živili odplaknite toksine iz telesa in se pripravite na zimske mesece. Obložite krožnik s temi zakladi narave, ki v sebi skrivajo obilico antioksidantov in uživajte v jeseni brez nadležnih prehladov.

- Oglas -

Super živila v jesenskih mesecih

Pesa

Pesa je lokalna in ugodna super hrana.  Uživanje surove rdeče pese sproti čisti telo in pomaga pri nevtraliziranju globoko uskladiščenih strupov v jetrih in ledvicah. Uživanje rdeče pese pomaga tudi znižati občutek utrujenosti. Krepi tudi imunski sistem in spodbuja izločanje žolčnih sokov. Uživanje rdeče pese ima tako učinek tudi proti prehladnim obolenjem in okužbam. Je tudi priljubljena zaveznica pri hujšanju, saj vsebuje veliko vlaknin in malo kalorij, zato se pogosto priporoča pri shujševalnih dietah.

Bučnice

Jesen je sezona buč in bučnice so prava zakladnica hranil za vaše telo. So odličen vir magnezija, zato spodbujajo prebavo, normalno delovanje mišic in delovanje živčnega sistema. Prav tako so bogate s cinkom, ki pripomore k boljši odpornosti. Bučnice se v ljudskem zdravilstvu že dolgo uporabljajo tudi za lajšanje težav z razdražljivim mehurjem.

- Oglas -

Rdeča pesa

Brstični ohrovt

Brstični ohrovt je izvrsten vir hranilnih snovi. Zaradi velike količine tiamina in folne kisline je brstični ohrovt idealen za tiste, ki se borijo z jesensko utrujenostjo. Prav tako vsebuje precej kalija, ki bo poskrbel za razstrupljevalni učinek, saj poskrbi za odvajanje odvečne tekočine iz telesa. Zaradi veliko vlaknin brstični ohrovt uravnava delovanje črevesja in odpravlja zaprtost, za nameček pa je bogat tudi z vitaminom C, ki bo poskrbel za normalno delovanje imunskega sistema.

Cimet

Hladnih mesecev ni brez vonja po cimetu, ki ga lahko potresete kar med jogurt in jabolka, ali pa ga dodate v jutranjo kavo. Cimet ima poleg dobrega vpliva na zdravje  in počutje, tudi vpliv na telesno težo, saj telo segreje in spodbudi prebavo.  Vpliva tudi na presnovo sladkorjev, in pomaga pri preprečevanju kopičenja maščob v telesu.

Privoščite si tudi kakijevo pito.

.

NAJNOVEJŠE