Kakijeva pita

    Tokrat zopet en okusen recept za slastno kakijevo pito, ob kateri se bo sladkala vsa družina.

    kakijeva pita

    Za testo potrebujemo:

    • 50 dag brezglutenske moke (sojina, riževa, ajdova…)
    • 300 g kokosove maščobe
    • Vinski kamen
    • Žlico javorjevega sirupa ali domačega, zgoščenega jabolčnega soka
    • Mandljevo mleko

    Za nadev potrebujemo:

    • 5 zrelih kakijev, zmiksanih s paličnim mešalnikom
    • 2 žlički vanilije v prahu
    • Sesekljane mandlje (lahko lističe)
    • Sojino ali mandljevo smetano ( 3 žlice )

    Navodila za pripravo:

    1. Moko dobro zmešajte z naribano kokosovo maščobo. Dodajte vinski kamen, javorjev ali jabolčni sirup in toliko nadomestka mleka, da zgnetete testo.
    2. Testo na tanko razporedite po pekaču za pito in ga prebodite z vilico.
    3. Pecite na 170 C 10 minut.
    4. Na testo vlijte zmes iz kakijev, smetane, vanilije v prahu in mandljev.
    5. Pecite še približno 20 minut.

    Tukaj si preberite  več o kakiju in njegovih pozitivnih učinkih.

    Povzetek
    recipe image
    Ime recepta
    Kakijeva pita
    Objavljeno
    Ocena
    51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
    Povejte svoje mnenje - kometirajte

    1 komentar

    1. Mene živega ne dobite, da bi jabke ali kaki pekel. Surovi so najboljši! :-) Kvečjemu bi se mi zdelo smiselno pol ure peči testo in nato na ohlajeno zliti kakijevo maso.

    Comments are closed.