Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaKakijeva pita

Kakijeva pita

MORDA VAS ZANIMA

Tokrat zopet en okusen recept za slastno kakijevo pito, ob kateri se bo sladkala vsa družina.

- Oglas -

kakijeva pita

Za testo potrebujemo:

  • 50 dag brezglutenske moke (sojina, riževa, ajdova…)
  • 300 g kokosove maščobe
  • Vinski kamen
  • Žlico javorjevega sirupa ali domačega, zgoščenega jabolčnega soka
  • Mandljevo mleko

Za nadev potrebujemo:

  • 5 zrelih kakijev, zmiksanih s paličnim mešalnikom
  • 2 žlički vanilije v prahu
  • Sesekljane mandlje (lahko lističe)
  • Sojino ali mandljevo smetano ( 3 žlice )

Navodila za pripravo:

  1. Moko dobro zmešajte z naribano kokosovo maščobo. Dodajte vinski kamen, javorjev ali jabolčni sirup in toliko nadomestka mleka, da zgnetete testo.
  2. Testo na tanko razporedite po pekaču za pito in ga prebodite z vilico.
  3. Pecite na 170 C 10 minut.
  4. Na testo vlijte zmes iz kakijev, smetane, vanilije v prahu in mandljev.
  5. Pecite še približno 20 minut.
- Oglas -

Tukaj si preberite  več o kakiju in njegovih pozitivnih učinkih.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×