Kakijeva pita

Tokrat zopet en okusen recept za slastno kakijevo pito, ob kateri se bo sladkala vsa družina.

- Oglas -

kakijeva pita

Za testo potrebujemo:

  • 50 dag brezglutenske moke (sojina, riževa, ajdova…)
  • 300 g kokosove maščobe
  • Vinski kamen
  • Žlico javorjevega sirupa ali domačega, zgoščenega jabolčnega soka
  • Mandljevo mleko

Za nadev potrebujemo:

- Oglas -
  • 5 zrelih kakijev, zmiksanih s paličnim mešalnikom
  • 2 žlički vanilije v prahu
  • Sesekljane mandlje (lahko lističe)
  • Sojino ali mandljevo smetano ( 3 žlice )

Navodila za pripravo:

  1. Moko dobro zmešajte z naribano kokosovo maščobo. Dodajte vinski kamen, javorjev ali jabolčni sirup in toliko nadomestka mleka, da zgnetete testo.
  2. Testo na tanko razporedite po pekaču za pito in ga prebodite z vilico.
  3. Pecite na 170 C 10 minut.
  4. Na testo vlijte zmes iz kakijev, smetane, vanilije v prahu in mandljev.
  5. Pecite še približno 20 minut.

Tukaj si preberite  več o kakiju in njegovih pozitivnih učinkih.

Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.

NAJNOVEJŠE