Kakijeva pita

Tokrat zopet en okusen recept za slastno kakijevo pito, ob kateri se bo sladkala vsa družina.

kakijeva pita

Za testo potrebujemo:

  • 50 dag brezglutenske moke (sojina, riževa, ajdova…)
  • 300 g kokosove maščobe
  • Vinski kamen
  • Žlico javorjevega sirupa ali domačega, zgoščenega jabolčnega soka
  • Mandljevo mleko

Za nadev potrebujemo:

  • 5 zrelih kakijev, zmiksanih s paličnim mešalnikom
  • 2 žlički vanilije v prahu
  • Sesekljane mandlje (lahko lističe)
  • Sojino ali mandljevo smetano ( 3 žlice )

Navodila za pripravo:

  1. Moko dobro zmešajte z naribano kokosovo maščobo. Dodajte vinski kamen, javorjev ali jabolčni sirup in toliko nadomestka mleka, da zgnetete testo.
  2. Testo na tanko razporedite po pekaču za pito in ga prebodite z vilico.
  3. Pecite na 170 C 10 minut.
  4. Na testo vlijte zmes iz kakijev, smetane, vanilije v prahu in mandljev.
  5. Pecite še približno 20 minut.

Tukaj si preberite  več o kakiju in njegovih pozitivnih učinkih.

Povzetek
recipe image
Ime recepta
Kakijeva pita
Objavljeno
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
  • Igor Đukanović

    Mene živega ne dobite, da bi jabke ali kaki pekel. Surovi so najboljši! :-) Kvečjemu bi se mi zdelo smiselno pol ure peči testo in nato na ohlajeno zliti kakijevo maso.