Tokrat zopet en okusen recept za slastno kakijevo pito, ob kateri se bo sladkala vsa družina.
- Oglas -
Za testo potrebujemo:
- 50 dag brezglutenske moke (sojina, riževa, ajdova…)
- 300 g kokosove maščobe
- Vinski kamen
- Žlico javorjevega sirupa ali domačega, zgoščenega jabolčnega soka
- Mandljevo mleko
Za nadev potrebujemo:
- 5 zrelih kakijev, zmiksanih s paličnim mešalnikom
- 2 žlički vanilije v prahu
- Sesekljane mandlje (lahko lističe)
- Sojino ali mandljevo smetano ( 3 žlice )
Navodila za pripravo:
- Oglas -
- Moko dobro zmešajte z naribano kokosovo maščobo. Dodajte vinski kamen, javorjev ali jabolčni sirup in toliko nadomestka mleka, da zgnetete testo.
- Testo na tanko razporedite po pekaču za pito in ga prebodite z vilico.
- Pecite na 170 C 10 minut.
- Na testo vlijte zmes iz kakijev, smetane, vanilije v prahu in mandljev.
- Pecite še približno 20 minut.
Tukaj si preberite več o kakiju in njegovih pozitivnih učinkih.