0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaCimet je zdrav, a kako ga lahko uporabimo?

Cimet je zdrav, a kako ga lahko uporabimo?

MORDA VAS ZANIMA

Prazniki se bližajo in po domovih bo zadišalo po cimetu. Namesto da vrečko cimeta odprete samo v zimskem času, pa ni razloga, da ga ne bi uporabljali kar vse leto, saj ima veliko pozitivnih učinkov na naše zdravje.

- Oglas -

Žlička cimeta ima enak antioksidativni učinek kot pol skodelice borovnic, njegove sestavine pa se lahko učinkovito borijo proti bakterijam. Cimet blaži negativne posledice uživanja mastne hrane, ki povečuje tveganje srčnih bolezni, pomaga pa preprečevati tudi sladkorno bolezen. Ena od raziskav je pokazala, da že samo vonj cimeta izboljšuje naše kognitivne sposobnosti, dejanski vnos cimeta v organizem pa občutno izboljša tudi preostale možganske funkcije, saj pozitivno vpliva na koncentracijo in vizualno-motorične reakcije.

In kako lahko cimet uporabite? Dobrodošel je kot dodatek sladicam in drugim dobrotam, v tem času pa se prileže tudi kot začimba kuhanemu vinu. Namesto sladkorja ga lahko nekaj dodate kavi, dobro pa se poda tudi k preostalim toplim napitkom (na primer vroči čokoladi) in žitaricam ali jogurtom, ki jih jeste za zajtrk. Uporabite ga lahko tudi pri pripravi testenin ali pokovke, mešanica cimeta in stopljene čokolade pa se bo prilegla kot odličen dodatek k različnim oreščkom ali sadju.

Seveda pa s cimetom ne pretiravajte, ampak upoštevajte, da gre za začimbo, zato si ga privoščite v zmernih količinah ter v kombinaciji s preostalimi sestavinami.

.

NAJNOVEJŠE