Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
Zdravje & prehranaCimet je zdrav, a kako ga lahko uporabimo?

Cimet je zdrav, a kako ga lahko uporabimo?

MORDA VAS ZANIMA

Prazniki se bližajo in po domovih bo zadišalo po cimetu. Namesto da vrečko cimeta odprete samo v zimskem času, pa ni razloga, da ga ne bi uporabljali kar vse leto, saj ima veliko pozitivnih učinkov na naše zdravje.

- Oglas -

Cimet

Žlička cimeta ima enak antioksidativni učinek kot pol skodelice borovnic, njegove sestavine pa se lahko učinkovito borijo proti bakterijam. Cimet blaži negativne posledice uživanja mastne hrane, ki povečuje tveganje srčnih bolezni, pomaga pa preprečevati tudi sladkorno bolezen. Ena od raziskav je pokazala, da že samo vonj cimeta izboljšuje naše kognitivne sposobnosti, dejanski vnos cimeta v organizem pa občutno izboljša tudi preostale možganske funkcije, saj pozitivno vpliva na koncentracijo in vizualno-motorične reakcije.

In kako lahko cimet uporabite? Dobrodošel je kot dodatek sladicam in drugim dobrotam, v tem času pa se prileže tudi kot začimba kuhanemu vinu. Namesto sladkorja ga lahko nekaj dodate kavi, dobro pa se poda tudi k preostalim toplim napitkom (na primer vroči čokoladi) in žitaricam ali jogurtom, ki jih jeste za zajtrk. Uporabite ga lahko tudi pri pripravi testenin ali pokovke, mešanica cimeta in stopljene čokolade pa se bo prilegla kot odličen dodatek k različnim oreščkom ali sadju.

Seveda pa s cimetom ne pretiravajte, ampak upoštevajte, da gre za začimbo, zato si ga privoščite v zmernih količinah ter v kombinaciji s preostalimi sestavinami.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×