0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNajboljši piling za kožo: potrebujete le kavo in kokosovo olje!

Najboljši piling za kožo: potrebujete le kavo in kokosovo olje!

MORDA VAS ZANIMA

Za marsikoga je skodelica kave nujna, da lahko sveži in prebujeni pričnemo nov dan. Podoben učinek pa ima lahko kava tudi na našo kožo. Kavni piling poskrbi, da je koža kot prerojena. Za njegovo pripravo potrebujete le še eno sestavino, in sicer kokosovo olje. Privoščite svoji koži malce razvajanja z naravnimi, lahko dostopnimi sestavinami, ki jo bodo povsem prebudile!

- Oglas -

Pozitivni učinki kavnega pilinga

Kava velja za eno najboljših izbir, če želimo pripraviti naravni piling za kožo. Kavna zrnca so namreč zelo uspešna pri odstranjevanju odmrlih kožnih celic in pri spodbuditvi obnove kože. Vaša koža bo tako precej bolj zdrava. Ker je kava bogata z antioksidanti, pa bo piling poskrbel tudi za bolj mladosten videz kože. Izginile bodo tudi morebitne težave z zabuhlostjo obraza, koža pa bo mehka in napeta.

Se sliši mamljivo? Še toliko bolj bo, ko dodamo omamno dišeče kokosovo olje, ki pa seveda ni tu zgolj zaradi prijetnega vonja. Kokosovo olje namreč poskrbi za izdatno vlaženje kože, poleg tega pa tudi za uničevanje bakterij in s tem za preprečevanje okužb. Sestavini pilinga. ki je primeren za vse tipe kože, tako zares združujeta praktično vse, kar vaša koža potrebuje.

Kako se lotiti priprave kokosovo-kavnega pilinga?

V posodico najprej stresite 2 žlici mletih kavnih zrn. Dodajte še 2 žlici stopljenega kokosovega olja, najbolje ekstra deviškega. Sestavini dobro zmešajte, da dobite homogeno pasto. Masko oziroma piling zdaj nanesite na obraz. Če boste ustrezno povečali količino sestavin, lahko piling uporabite tudi za celotno telo. Pred uporabo pilinga si obraz vedno dobro umijte in odstranite vsa ličila. S prsti nežno vtrite piling v kožo. Masaža naj traja nekaj minut, nato pa mešanico sperite z obraza.

- Oglas -

Kokosovo-kavno mešanico lahko uporabite tudi namesto maske. V tem primeru jo zgolj nanesite na obraz, počakajte približno pol ure, da se posuši, na koncu pa zmočite prste, s katerimi kožo na kratko zmasirajte, nato pa obraz umijte s toplo vodo ter dobro osušite kožo. Piling oziroma masko si pripravite enkrat ali dvakrat tedensko. Po želji lahko del kave zamenjate tudi s sladkorjem, ki je prav tako odličen za odstranjevanje odmrle kože.

.

NAJNOVEJŠE