0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKamilična tinktura: proti bolečinam, krčem in nespečnosti

Kamilična tinktura: proti bolečinam, krčem in nespečnosti

MORDA VAS ZANIMA

Kamilica je rastlina, ki je znana po številnih blagodejnih učinkih na naše zdravje. Pogosto jo uporabljamo za lajšanje bolečin in krčev, tudi menstrualnih, ter za pomiritev razdraženega želodca. Uporabna je tudi takrat, ko smo napeti ali imamo težave z nespečnostjo. Mnogim kamilica pomaga tudi pri lajšanju glavobolov.

- Oglas -

Doma pripravljena kamilična tinktura je ena od odličnih možnosti za dolgoročno ohranjanje zdravilnih lastnosti kamilice. Njena priprava je izredno enostavna, zato se jo vsekakor splača preizkusiti.

Sestavine, ki jih boste potrebovali

  • 100 gramov posušenih kamiličnih cvetov,
  • voda in
  • 300 mililitrov vodke ali ruma.

Postopek priprave kamilične tinkture

Kamilične cvetove stresite v čist steklen kozarec. Prelijte jih z vrelo vodo. Ko so cvetovi prekriti z vodo, prilijte še alkohol in zaprite kozarec s pokrovčkom (kozarec mora biti nepredušno zaprt). Položite ga na temno, hladno mesto, kjer naj počaka 4–6 tednov. Mešanico vsakodnevno pretresite.  Na koncu tinkturo precedite in jo shranite v čist kozarec.

Kako in kdaj uporabljati tinkturo?

V primeru različnih težav, na primer bolečin v želodcu ali težav s stresom, lahko odrasli zaužijete 1 žličko kamilične tinkture do trikrat dnevno. Kadar želite s kamilično tinkturo ublažiti težave z nespečnostjo, jo je priporočeno zaužiti neposredno pred spanjem. Opisan postopek priprave tinkture je sicer primeren tudi za druga zelišča – tako boste podaljšali njihovo življenjsko dobo, obenem pa boste imeli vedno pri roki naravne zdravilne pripravke za najrazličnejše zdravstvene težave.

NAJNOVEJŠE