0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaMeta za zdravje in dobro počutje

Meta za zdravje in dobro počutje

MORDA VAS ZANIMA

Meta privablja s prijetnim vonjem in svežino. Ni več daleč do poletja in meta je tipično poletno zelišče, saj lahko prijetno osveži okus hladnih napitkov, ki se zelo priležejo v vročih dneh. Vendar pa meta ni cenjena le zaradi okusa, ampak tudi zaradi številnih pozitivnih vplivov na zdravje in počutje. Ponujamo vam nekaj idej za uporabo mete, ki vam bodo prišle zagotovo že kmalu zelo prav …

- Oglas -
Meta za zdravje in dobro počutje

Pospešite prebavo s pomočjo mete

Za ljudi, ki imajo težave s počasno prebavo, plini in napenjanjem, je meta ena najboljših izbir. Takrat, ko vas mučijo prebavne težave, si pripravite skodelico metinega čaja, ki mu lahko dodate še malce limoninega soka in sladila po izbiri. Metin čaj je pametno popiti tudi pred obrokom, ki bo vseboval malce težje jedi, ki potrebujejo več časa za prebavo, ali vsaj neposredno po obroku.

Pomoč pri sončnih opeklinah

Če se vam kljub pazljivosti zgodi, da vas ujame sonce, posledica pa so opekline, si lahko prav tako pomagate z meto. Drobno nasekljajte sveže metine liste in jih zmešajte z malce kokosovega olja. Nanesite na predele kože, ki jih je opeklo sonce, in pustite učinkovati vsaj 15 minut. Ponovite večkrat dnevno.

meta - uporaba

Meta za osvežitev zadaha

Kadar nimate možnosti, da bi si na hitro umili zobe, edina rešitev še zdaleč ni žvečilni gumi. Precej bolj naravna, pogosto pa učinkovitejša izbira so metini listi. Vzemite nekaj svežih listov in jih preprosto žvečite vsaj nekaj minut.

Posebne ledene kocke

Preproste ledene kocke lahko spremenite v pravo umetnino, če si pri tem pomagate z metinimi lističi. Preden v modelčke nalijete vodo, vanje preprosto položite po en metin listič. Rezultat bodo zelo posebne ledene kocke, nad katerimi bodo zagotovo navdušeni tudi vaši gostje.

- Oglas -

Meta za naravno ublažitev stresa

Meta je seveda odlična tudi kot naravna pomoč pri tesnobi in premagovanju stresnih obdobij. Uporabite jo lahko samostojno ali pa jo pri pripravi čaja kombinirate z drugimi zelišči s pomirjajočimi učinki, na primer s sivko ali z baldrijanom.

Odganjanje mravelj

Ste vedeli, da vonj mete mravljam ni najbolj pri srcu? Če boste metine lističe namestili po mestih v svojem domu, kjer nočete naleteti na mravlje, je lahko to zelo učinkovita, obenem pa povsem naravna rešitev.

Kopel za razvajanje

Naj bo kopel, ki si jo privoščite po napornem dnevu, malce drugačna. Če ne veste, kako bi porabili metine lističe, jih lahko nekaj stresete v toplo vodo, s katero ste napolnili kopalno kad. To bo poskrbelo za prijetno in blagodejno aromaterapijo.

NAJNOVEJŠE