0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & Kozmetika3 izjemno učinkovite naravne rešitve za sončne opekline

3 izjemno učinkovite naravne rešitve za sončne opekline

MORDA VAS ZANIMA

Včasih so najbolj preproste rešitve tudi najboljše. To velja tudi v primeru, da vas kljub pazljivosti opeče sonce. Za nego sončnih opeklin ne potrebujete nujno posebnih pripravkov, ki so lahko tudi precej dragi. Ogromno sestavin, s katerimi lahko pospešite celjenje kože ter umirite srbečico in bolečine, lahko najdete kar v svoji kuhinji.

- Oglas -

Tokrat vam predstavljamo 3 izredno učinkovite, obenem pa zelo preproste metode za nego sončnih opeklin. Seveda pa vam svetujemo, da poskušate naslednjič poskrbeti, da do opeklin sploh ne bi prišlo. Vsaka poškodba kože ima lahko namreč resne dolgoročne posledice.

Kopel s kamiličnim čajem

Za takojšnjo pomiritev kože poskrbi kopel, ki ji dodate nekaj posušene kamilice ali čajnih vrečk. S tem boste kožo ohladili in pospešili njeno obnovo. Če opekline niso zelo hude oziroma niso prisotne po vsem telesu, lahko najprej skuhate kamilični čaj, nato pa ga ohladite na primerno temperaturo in vanj pomakate bombažno krpo ter z njo ohladite prizadeta območja. To lahko ponavljate večkrat dnevno, dokler ne zaznate izboljšanja stanja.

- Oglas -

Hladilno mazilo iz sode bikarbone

Za izjemno učinkovito prvo pomoč v primeru sončnih opeklin velja tudi soda bikarbona. Poleg številnih drugih možnosti uporabe lahko namreč s sodo bikarbono tudi pomirite razdraženo kožo, ublažite srbečico in uravnovesite njeno pH-vrednost. Potrebovali boste nekaj žlic sode bikarbone, ki ji dodajte toliko vode, da dobite gosto, mazljivo pasto. S to pasto nato namažite prizadete predele kože. Če so opekline zelo hude, vam svetujemo, da v kopalno kad nalijete vodo, vanjo stresete približno 200 gramov sode bikarbone in se nato okopate v tej mešanici.

Sok iz listov aloe vere

Tisti, ki imate doma aloe vero, si lahko v primeru sončnih opeklin pomagate tudi s sokom, ki ga iztisnete iz listov te rastline. List enostavno odprite in s sokom premažite opečeno kožo. Sok aloe vere bo v hipu ohladil kožo, poleg tega pa bo na koži ustvaril zaščitno plast. To bo preprečilo dodatno izgubo vlage in sprožilo proces obnove kože.

.

NAJNOVEJŠE