0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaVas je opeklo sonce? Pomaga vam lahko aloe vera!

Vas je opeklo sonce? Pomaga vam lahko aloe vera!

MORDA VAS ZANIMA

Tisti, ki imate doma aloe vero, imate v poletnih mesecih veliko srečo. Če se vam namreč zgodi, da vas opeče sonce, si lahko zelo hitro pomagate s to rastlino. Prav aloe vera velja za eno najbolj učinkovitih naravnih sredstev za nego kože po sončnih opeklinah.

- Oglas -

Gel oziroma izvleček iz listov aloe vere lahko uporabite samostojno ali v kombinaciji z drugimi naravnimi sestavinami, ki so prav tako znane po svojem blagodejnem učinku na poškodovano kožo.

Aloe vera gel opekline

Ublažitev vnetja in bolečine, pospešitev celjenja ter tvorba zaščitne plasti

V aloe veri najdemo ogromno koristnih snovi, od vitaminov, mineralov in aminokislin pa do lignina in salicilne kisline. Posebej zdravilen je gel, ki se nahaja v notranjosti listov. Z njim si lahko pomagate tudi preventivno, da preprečite poškodbo kože zaradi škodljivih UV-žarkov, zelo koristen pa je tudi za pospeševanje celjenja kože, če se sončne opekline kljub pazljivosti pojavijo. V tem gelu med drugim najdemo glikoproteine, ki ublažijo vnetje, bolečino in zatekanje, pa tudi polisaharide, ki pomagajo pri obnovi poškodovanih kožnih celic in vplivajo na tvorbo novih.

- Oglas -

Še ena pomembna snov v tekočini v listih aloe vere je lidokain, ki deluje kot naravni anestetik, torej sredstvo, ki ublaži bolečine. Poleg tega lidokain pomaga pri tvorbi zaščitne plasti na koži in s tem pri ohranjanju njene navlaženosti. Omenimo pa lahko še avksine in gibereline, rastlinske hormone, ki prispevajo svoj delež k pospešitvi celjenja kože in k zaviranju vnetja. 

Gel iz listov aloe vere v čisti obliki

Ena od možnosti je, da na kožo enostavno nanesete gel, ki ga iztisnete iz listov aloe vere. Če rastline nimate doma, si lahko seveda pomagate tudi s pripravki iz aloe vere, najbolje 100-odstotnimi, ki jih lahko običajno kupite v lekarni. Gel ni koristen le v primeru sončnih opeklin, ampak si lahko z njim pomagate tudi pri urezninah oziroma različnih ranah.

Pozorni bodite na to, da kožo pred nanosom te tekočine dobro očistite. Z lista odstranite oziroma olupite zgornjo plast in nato gel postrgajte z žlico. Nežno ga vtrite v poškodovano kožo. Pustite delovati toliko časa, da se povsem vpije. Gel nanašajte na kožo večkrat dnevno, dokler se koža ne zaceli.

Vlažilno mazilo z gelom aloe vere, kokosovim oljem in eteričnim oljem sivke

Pri sončnih opeklinah je lahko izjemno učinkovita tudi kombinacija gela aloe vere in kokosovega olja, ki poskrbi za izdatno vlaženje kože. Za še boljše rezultate pa je mešanici priporočljivo dodati še nekaj eteričnega olja sivke, ki pomiri razdraženo kožo in uniči mikrobe, zato bo celjenje še nekoliko hitrejše. V posodici zmešajte 2 žlici kokosovega olja, gel aloe vere in 3 kapljice eteričnega olja sivke. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo, nato pa mazilo nanesite neposredno na sončne opekline. Tudi v tem primeru je priporočljivo nanos ponavljati večkrat dnevno.

Mazilo lahko shranjujete v hladilniku v temnejšem, dobro zaprtem kozarčku. Približno pol ure pred vsako uporabo ga vzemite iz hladilnika, da bo nanos lažji.

.

NAJNOVEJŠE