Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaVse kar (morda) še niste vedeli o lubenici!

Vse kar (morda) še niste vedeli o lubenici!

MORDA VAS ZANIMA

Tukaj je čas, ko za ohladitev posegamo po osvežilnih lubenicah. Lubenica pa ni odlična samo za slastno osvežitev, ampak je tudi koristna za naše zdravje. Pazite le, da se pol ure pred in po zaužitju izogibate drugi hrani, da se izognete jeznemu želodcu.

- Oglas -

Preverite, zakaj si je dobro danes za malico privoščiti lubenico.

Bogata z antioksidanti

Lubenica je bogat vir antioksidantov, kot so vitamin C, vitamin A in likopen,  zato lahko pripomore pri preprečevanju nekaterih kroničnih bolezni, kot so bolezni ožilja in celo artritis. Lubenica je zelo osvežilna in nizkokalorična, saj vsebuje nekaj več kot 91 % vode.  Kos lubenice je dovolj, da pokrije približno polovico dnevne potrebe po vitaminu C, ki izboljšuje delovanje imunskega sistema.

Sok lubenice lahko ublaži vnetja mišic

Če imate sokovnik, si pred telesno aktivnostjo iztisnite kozarec soka iz lubenice. Lubenica namreč vsebuje aminokisline, ki pripomorejo k zaščiti pred bolečinami v mišicah. Vendar pozorno s količino, saj lubenica vsebuje ogromno fruktoze, ki se v takšni obliki prehitro sprosti po telesu.

Dobra za sečila

- Oglas -

Lubenica pomaga blažiti revmatična obolenja in je dober diuretik, poleg tega pa pospešuje izločanje sečne kisline iz telesa. Poparek iz posušene lupine ali zdrobljenih pečk pripomore k zdravljenju vnetih ledvic. Poleg sečil je koristna tudi za prebavila, saj poskrbi za redno odvajanje blata.

Lubenica vsebuje več likopena kot surovi paradižniki

Likopen je zelo močan antioksidant, ki ga je priporočljivo uživati predvsem v poletnem času, saj pomaga telo od znotraj zaščititi pred soncem. Veliko likopena vsebujejo paradižniki, a lubenica naj bi bila bolj koncentriran vir.

Uporabite tudi semena

Semena lubenice velikokrat kar zavržemo, čeprav so pravzaprav zelo hranilna in uporabna. Lahko jih prepražite, uporabite pri peki kruha. Semena lubenice vsebujejo mangan in beljakovine.

V boj s celulitom

Z lubenico si lahko pomagate tudi pri težavah s celulitom, saj naj bi v telesu povzročila drenažo, ker preprečuje zastajanje vode v tkivu, ki pravzaprav povzroči celulit in nezaželen videz pomarančne kože.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×