Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Lepota & kozmetikaZ naravnimi pripravki nad virusne bradavice

Z naravnimi pripravki nad virusne bradavice

MORDA VAS ZANIMA

Glavni krivci za pojav bradavic so humani papiloma virusi, znani tudi pod kratico HPV. Bradavice se pojavijo, ko pride koža v neposreden stik s temi virusi, kar povzroči prehitro rast in razmnoževanje kožnih celic. S humanimi papiloma virusi se lahko zlahka okužite že med rokovanjem.

- Oglas -

Večje tveganje za nastanek bradavic sicer obstaja pri tistih ljudeh z oslabljenim imunskim sistemom, nevarnost pa lahko predstavlja tudi stik z mesom. Čeprav bradavice same po sebi običajno niso nevarne in lahko sčasoma izginejo brez posebnega zdravljenja, pa večina ljudi ne želi čakati tako dolgo.

Včasih so namreč lahko bradavice tudi boleče, predvsem pa predstavljajo estetsko težavo. Če se želite izogniti invazivnim postopkom odstranjevanja bradavic, vam svetujemo, da najprej poskusite z naravnimi pripravki, ki so lahko zelo učinkoviti.

Eterično olje čajevca

Čajevec je znan po svojem protivirusnem delovanju, zato je lahko eterično olje iz te rastline zelo uporabno tudi za odstranjevanje bradavic. Nanos olja bo ublažil vnetje, rdečico in srbečico, obenem pa bo olje napadlo viruse, ki so krivi za nastanek bradavic. Eterično olje čajevca tako zaustavi rast bradavic in povzroči, da se posušijo ter odpadejo. Pred uporabo olja si temeljito umijte roke in očistite območje okoli bradavice. Nato nanjo nanesite kapljico eteričnega olja čajevca in jo po nekaj minutah prekrijte z obližem. Pustite delovati vsaj 8 ur oziroma čez noč, preden ostranite obliž in sperete kožo. Postopek ponavljajte vsak dan, toliko časa, dokler bradavica ne odpade.

Vitamin C

- Oglas -

Izsledki nekaterih raziskav kažejo, da je lahko za naravno odstranjevanje nekaterih tipov bradavic zelo koristen tudi vitamin C. Če želite preizkusiti to metodo, zdrobite tableto vitamina C v prah, ki mu nato dodajte toliko vode, da dobite gosto pasto. To pasto nanesite na bradavico oziroma na bradavice, če jih imate več. Ko se mešanica malce posuši, prekrijte kožo z obližem in pustite bradavico prekrito eno dan. Razlog za učinkovitost te tehnike za odstranjevanje bradavic naj bi se skrivala v kislosti vitamina C, ki zaustavi razmnoževanje virusov, odgovornih za nastanek bradavic.

Lepilni trak

Uporaba lepilnega traku kot naravnega »zdravila« za bradavice bi se lahko marsikomu zdela precej nenavadna, vendar pa gre za eno najučinkovitejših metod. Po podatkih študij naj bi bila ta metoda celo precej učinkovitejša od odstranjevanja oziroma žganja bradavic s tekočim dušikom, seveda pa je tudi precej manj boleča. Lepilni trak zaustavi oskrbo bradavice s kisikom, posledično pa tudi njeno rast. Bradavico enostavno prekrijte s koščkom lepilnega traku in ga pustite na njej nekaj dni. Če lepilni trak vmes odpade, ga seveda lahko nadomestite z novim.

Jabolčni kis

Z jabolčnim kisom sicer ne boste neposredno uničili virusov, vendar pa bo kislina napadla in uničila samo bradavico, ki se bo nato odluščila s kože, skupaj z virusi. Tako uporaba jabolčnega kisa posredno zmanjšuje tudi možnost za ponovno okužbo in s tem za ponovni nastanek bradavic. Potrebuje približno 2 žlici jabolčnega kisa in košček bombažne vate. Vato pomočite v kis in pustite, da se dobro prepoji. Nato jo nežno ožemite in položite na bradavico ter jo fiksirajte z obližem. Če boste postopek izvajali vsak dan, bi morala bradavica najpozneje v nekaj tednih izginiti.

Banane

V bananah se nahajajo proteolitični encimi, ki lahko med drugim počasi razžirajo bradavice, dokler te ne izginejo. Vse, kar potrebujete, je olupek banane. Dvakrat dnevno postrgajte snov, ki se nahaja na notranji strani olupka, in z njo premažite bradavico. Po vsakem premazu si dobro umijte roke, da preprečite širjenje virusov. Postopek ponavljajte, dokler bradavica ne izgine.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×