Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaMandlji in vnetje mandljev: 3 simptomi, ki jih ne spreglejte

Mandlji in vnetje mandljev: 3 simptomi, ki jih ne spreglejte

MORDA VAS ZANIMA

V preteklosti je bilo kirurško odstranjevanje mandljev precej pogostejše kot danes, ko se operacija izvaja le še v skrajnih primerih, ko so bile preizkušene že vse druge potencialne rešitve. Mandlji imajo namreč pomembno funkcijo v našem telesu, zato je treba dobro preučiti prednosti in slabosti posega.

- Oglas -

mandlji in vnetje mandljev

Naloga mandljev, ki so del limfnega sistema, je sodelovanje pri obrambi telesa pred virusi in bakterijami. Vendar pa se lahko tudi sami mandlji vnamejo in otečejo. Pogosto se lahko zaradi tega pojavijo različne težave, ki jih sprva morda niti ne povezujemo z mandlji.

Mandlji in slab zadah

Neprijeten zadah ni nujno posledica pomanjkljive higiene. Vzroki zanj so namreč lahko zelo različni. V nekaterih primerih je lahko slab zadah povezan prav s kamni, ki se pojavijo na mandljih. Mandlji so namreč polni drobnih žepkov, v katerih se lahko nakopičijo bakterije, odmrle celice in sluz, ki se sčasoma spremenijo v »kamenčke« bele barve. Zaradi presežka žveplovih spojin pa pride do slabega zadaha. Najboljša rešitev v takšnih primerih je povečana skrb za ustno higieno, ki vključuje tudi grgranje antiseptičnih tekočin.

Bolečine pri požiranju

Kamni na mandljih so večinoma premajhni, da bi lahko povzročili neprijetne občutke ali bolečine. Vendar pa lahko pride tudi do večjih, trših tvorb, ki močno otežijo požiranje. Občutek pri požiranju je v takšnih primerih podoben, kot bi imeli v grlu iglo. Če nimate angine ali podobnih težav, a vseeno težko požirate, bi bilo vsekakor smiselno preveriti, v kakšnem stanju so vaši mandlji. Včasih je lahko za razrešitev težav dovolj že grgranje slane vode, v določenih primerih pa je potreben obisk otorinolaringologa, ki bo ocenil stanje in vam opisal možnosti, ki jih imate.

Smrčanje

- Oglas -

Povečani mandlji lahko med drugim vplivajo tudi na smrčanje, saj predstavljajo oviro normalnemu pretoku zraka. Še posebej smrčanje pri otrocih je pogosto povezano prav z mandlji. Seveda pa je lahko nenadno smrčanje tudi posledica številnih drugih vzrokov, ki jih je treba preučiti, preden lahko izberemo primeren ukrep.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×