DomovZdravje & prehranaLuskavica: Naravna pomoč pri blaženju simptomov

Luskavica: Naravna pomoč pri blaženju simptomov

Življenje z luskavico je lahko zelo naporno. Intenzivnost simptomov te kronične vnetne kožne bolezni se sicer lahko pri posameznih bolnikih razlikuje. Tisti, ki jih je prizadela luskavica, pa pogosto opažajo, da so težave še posebej izrazite v zimskem času. Kakršna koli pomoč pri lajšanju simptomov je tako zagotovo zelo dobrodošla. Nekateri si poskušajo pri tem pomagati tudi z naravnimi metodami in pripravki …

- Oglas -

Luskavica na komolcih

Kopeli z dodatkom olja ali ovsenih kosmičev

Za nego kože se pri luskavici pogosto priporočajo kakovostna naravna olja (na primer olivno olje). Po nanosu je priporočljivo kožo oviti v plastično folijo. Še ena odlična naravna metoda za lajšanje simptomov luskavice pa je, da olje dodate vodi, v kateri se nato okopate. Dodate lahko tudi nekaj kapljic eteričnega olja sivke. Olje pa lahko po želji zamenjate tudi z ovsenimi kosmiči, saj imajo tudi ti zelo pomirjajoč vpliv na kožo.

Uživajte čim več kurkume

Omenili smo, da je luskavica vnetna kožna bolezen. Tako je smiselno, da se pri blaženju simptomov osredotočite tudi na blaženje vnetij. Pri tem vam lahko zelo uspešno pomaga kurkuma. Ta namreč vsebuje snov, imenovano kurkumin, ki je znana po protivnetnem delovanju. Priporočamo vam, da poskušate dnevno zaužiti vsaj žličko kurkume. Dodate jo lahko različnim jedem, si iz nje pripravite čaj ali zlato mleko ipd.

- Oglas -

Luskavica

Pomagajte si z jabolčnim kisom

Kot naravna pomoč pri luskavici se pogosto omenja tudi jabolčni kis. Priporočljivo je, da ga pred uporabo razredčite z vodo, nato pa mešanico nanesete na prizadeto kožo. Če je koža zelo razpokana ali če celo krvavi, se je jabolčnemu kisu seveda bolje izogniti, saj lahko sicer še dodatno razdražite kožo.

Luskavica in prehrana: vključujte lanena semena

Pri blaženju simptomov luskavice lahko pomaga tudi več lanenih semen v vaši prehrani. Tudi ta namreč vsebujejo snovi, ki pomagajo ukrotiti vnetja. Poskušajte torej vsak dan zaužiti vsaj nekaj žličk lanenih semen. Dodate jih lahko kosmičem, smutijem ipd., uporabiti pa jih je mogoče celo kot posip za solate.

Preizkusite moč eteričnega olja čajevca

- Oglas -

Nekaj kapljic eteričnega olja čajevca dodajte olivnemu olju. Mešanico nato nežno vtrite v problematične predele kože. Ta metoda velja za eno najboljših naravnih izbir pri lajšanju simptomov luskavice.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×