Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
Ekologija & okoljeSe Nemčiji obeta bolj čist zrak?

Se Nemčiji obeta bolj čist zrak?

MORDA VAS ZANIMA

Zvezno upravno sodišče v Leipzigu je sprejelo zgodovinsko odločitev, v kateri je razsodilo, da so prepovedi starejših dizelskih vozil v mestnih središčih zakonite, saj gre za ukrep namenjen izboljšanju kakovosti zraka. Za nemško avtomobilsko industrijo je to po aferi Volkswagen nov hud udarec.

- Oglas -

Onesnaženost zraka zaradi avtomobilov

Okoljske organizacije tožile mesta

Okoljske organizacije so tožile  nemška mesta, ker so jim očitale, da je njihova dolžnost, da zmanjšajo onesnaženost zraka v mestu in s tem zaščitijo zdravje svojih prebivalcev.  Zgodovinska odločitev nemškega sodišča bi lahko dramatično vplivala na prometni kaos v nemških mestih, pa tudi na cene dizelskih vozil. Vrednosti le-teh bi namreč lahko močno padle. Sodišče je o tem odločalo, potem ko sta Stuttgart in Düsseldorf uvedla omejitve vožnje za starejša dizelska vozila, kar je bilo predvsem posledica tožbe okoljevarstvene organizacije. Ta je od mest zahtevala, naj sprejmeta ukrepe za boj proti onesnaženosti zraka. Po odločitvi sodišča lahko mesta o tem odločajo samostojno, morajo pa upoštevati smernice, kot je načelo sorazmernosti. Zaradi slednjega morajo prepoved uvesti postopno, zagotoviti pa morajo tudi izjeme za določena vozila.

Posledice za nemško avtomobilsko industrijo

Čeprav se odločitev nanaša le na ti dve mesti, bi lahko odprla pot prepovedim tudi v drugih krajih. To bi lahko imelo precejšnje posledice za nemško avtomobilsko industrijo, ki v veliki meri sloni na dizelskih motorjih. Dizelski motorji so na slab glas prišli predvsem po septembru 2015, ko je Volkswagen priznal, da je okoli 11 milijonov dizelskih motorjev v avtomobilih po vsem svetu opremil s programsko opremo, ki je poskrbela za nižje izpuste škodljivih plinov v času testiranj glede na siceršnjo vožnjo.

Okoljevarstvene organizacije pozdravljajo odločitev sodišča

Odločitev sodišča je naletela na mešane odzive. Medtem ko jo okoljevarstvene organizacije pozdravljajo, vlada poudarja, da sodba še ne pomeni nujno uvedbe prepovedi. Ta bo sicer omejena, pojavljajo se tudi vprašanja, kako jo nadzirati.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×