Zdravje & prehranaKristali v urinu: naravni pripravki, s katerimi si lahko pomagate

Kristali v urinu: naravni pripravki, s katerimi si lahko pomagate

MORDA VAS ZANIMA

So pri analizi vašega urina odkrili, da so se vam pojavili kristali v urinu? To je precej pogosta težava, ki pa je ne bi smeli preprosto ignorirati. Kristali v urinu lahko namreč pomenijo, da obstaja pri vas povečano tveganje za ledvične kamne. Pri tej težavi so lahko na srečo zelo koristni nekateri naravni pripravki, ki naj bi pomagali pri razgradnji kristalov v urinu in s tem pri zmanjševanju nevarnosti za resnejše težave …

- Oglas -

Kristali v urinu

Limonin sok in olivno olje

Tako olivno olje kot limonin sok sta lahko koristna za razgrajevanje kristalov v urinu. Še bolje pa bo, če omenjeni sestavini kombinirate. Tako dobite zelo učinkovit naravni pripravek, ki pomaga pri preprečevanju ledvičnih kamnov.

Sok granatnega jabolka

Granatno jabolko velja za enega najbolj zdravih sadežev, saj gre za izjemen vir antioksidantov. Med drugim lahko koristi tudi vašim sečilom. Če ste ugotovili, da so v vašem urinu prisotni kristali, je eden najboljših ukrepov zagotovo ta, da redno pijete sok granatnega jabolka.

Jabolčni kis

Ni prave »naravne domače lekarne« brez kakovostnega jabolčnega kisa. To se še enkrat več potrdi tudi v primeru, ko želite preprečiti, da bi vam jo kristali v urinu resneje zagodli. Priporočljivo je torej, da na dan popijete vsaj kozarec ali dva vode, v katero ste vmešali žličko jabolčnega kisa.

- Oglas -

ledvice, kristali v urinu

Brusnice – univerzalno zdravilo za sečila

Kaj je prva asociacija, ko pomislite na naravno zaščito sečil? Večina ljudi se seveda ob tem najprej spomni na brusnice. Te lahko na primer pomagajo pri preprečevanju bakterijskih okužb sečil, pripravki iz brusnic (čaji, sokovi ipd.) pa so lahko zelo koristni tudi v primeru kristalov v urinu.

Čaj iz kopriv

V boju s kristali v urinu je zelo pomembno tudi to, da se osredotočite na diuretike, po možnosti naravne. V to kategorijo med drugim sodijo koprive, zato je lahko pri omenjeni težavi zelo koristno tudi redno pitje koprivnega čaja.

Kristali v urinu in peteršilj

Verjetno eden najbolj znanih naravnih diuretikov pa je peteršilj. Če so se vam pojavili kristali v urinu, je torej priporočljivo, da poskušate v svojo prehrano vključiti čim več peteršilja. Dodate ga lahko celo smutijem ipd., tudi iz peteršilja pa je mogoče pripraviti čaj, ki ima zelo blagodejen vpliv na sečila.

NAJNOVEJŠE