0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaEterična olja, ki pospešijo rast vaših las

Eterična olja, ki pospešijo rast vaših las

MORDA VAS ZANIMA

Lepi lasje naj bi bili ena prvih značilnosti, ki jih opazimo pri drugih ljudeh. Tako mnogi posvečajo ogromno časa in pozornosti svojim lasem, vendar končni rezultat še vedno ni takšen, kot bi želeli. Številni ljudje se namreč kljub negi soočajo z različnimi težavami z lasmi. To pomeni na primer hitre poškodbe in cepljenje las, prekomerno izpadanje ipd. Pogoste so tudi težave z lasiščem, ki je presuho ali pa izloča preveč maščob. Zaradi vseh naštetih in še mnogih drugih težav lasje velikokrat rastejo zelo počasi. Če iščete naravno metodo, s katero bi pospešili rast las in tudi nasploh naredili nekaj dobrega za to, da bi bili vaši lasje lepi in zdravi, vam priporočamo, da poskusite z eteričnimi olji …

- Oglas -

Eterična olja

Eterično olje mete

Dobra izbira za hitrejšo rast las je lahko eterično olje mete oziroma poprove mete. Prekomerno izpadanje las je pogosto povezano s slabo prekrvavljenostjo lasišča oziroma lasnih mešičkov. Podoben vzrok pa se nemalokrat skriva tudi za zelo počasno rastjo las. Z eteričnim oljem mete lahko uspešno spodbudite prekrvavitev lasišča, zato bodo vaši lasje rastli hitreje in bili bolj zdravi. Približno 5 kapljic tega eteričnega olja zmešajte z nekaj žlicami kokosovega (ali drugega rastlinskega) olja. Z mešanico zmasirajte lasišče in pustite delovati približno 15 minut, preden lase operete.

Eterično olje sivke

Za lase je odlično tudi eterično olje sivke. Tudi sivka spodbudi prekrvavitev lasišča in poskrbi, da bodo vaši lasje rastli hitreje, obenem pa pomaga tudi pri odpravi prhljaja. Masko iz kokosovega olja in eteričnega olja sivke (uporabite približno 10 kapljic) nanesite na lase zvečer, pred spanjem. Zaščitite s kapo za tuširanje in zjutraj sperite.

- Oglas -

Eterično olje rožmarina

Še ena odlična izbira, če imate občutek, da vaši lasje rastejo prepočasi, ali če opažate, da pospešeno izpadajo, je lahko eterično olje rožmarina. Podobno kot že omenjeni eterični olji je tudi rožmarinovo koristno za izboljšanje prekrvavitve lasišča, pomaga pa tudi tistim, ki se spopadate z zelo hitrim maščenjem las. Približno 8 kapljic eteričnega olja rožmarina zmešajte z izbranim rastlinskim oljem (kokosovim, olivnim, mandljevim, jojobinim ipd.) ter masko nato pustite na laseh in lasišču do ene ure.

Eterično olje ciprese

Po pozitivnih vplivih na prekrvavitev pa je zelo znano tudi eterično olje ciprese. Približno 5 kapljic tega eteričnega olja zmešajte z 2 žlicama izbranega rastlinskega olja in z mešanico zmasirajte lase. Pustite delovati približno 20 minut, preden sperete.

Preizkusite tudi pripravek, ki pospešuje rast las in je zelo enostaven za izdelavo.

.

NAJNOVEJŠE