Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Lepota & kozmetikaKako očistiti zamašene pore na obrazu z domačim pripravkom?

Kako očistiti zamašene pore na obrazu z domačim pripravkom?

MORDA VAS ZANIMA

Imate težave z zamašenimi porami na koži? Če iščete poceni in preprosto, obenem pa učinkovito rešitev za zamašene pore na obrazu, je lahko soda bikarbona odlična izbira. Poskrbi namreč za nežen piling kože ter s tem za odstranjevanje nečistoč in bakterij, nakopičenih v porah. Vaša koža bo tako povsem prerojena!

- Oglas -

Soda bikarbona

Preprost piling s sodo bikarbono

Najbolj preprosta možnost je, da zmešate 1 žličko sode bikarbone in 2 žlici vode. Tako boste dobili gosto pasto (po potrebi količino sode bikarbone in vode malce prilagodite). Zvečer pred spanjem najprej s kože odstranite vsa ličila in umijte obraz s toplo vodo, da se pore malce razširijo oziroma razprejo. Nato na obraz nanesite pripravljen pilig. Pustite delovati približno 5 minut, nato pa nežno zmasirajte obraz in ga umijte še s hladno vodo.

Maska iz sode bikarbone, sladkorja in limoninega soka

Pri čiščenju zamašenih por si lahko pomagate tudi z doma pripravljeno masko na osnovi sode bikarbone. Ta metoda je še posebej primerna pri trdovratnejših primerih zamašenih por. Zmešajte 2 žlici sode bikarbone, 2 žlici sode bikarbone in nekaj kapljic limoninega soka. Če je maska pregosta, dodajte še malo vode. Masko nato nanesite na očiščen obraz. Še posebej se osredotočite na predel okoli nosu, saj se tam pore običajno najhitreje zamašijo. Pustite delovati približno 15 minut, nato pa masko sperite.

S pogostostjo pilinga/nanosa maske ne smete pretiravati

Uporaba sode bikarbone za čiščenje por na obrazu je načeloma varna, vendar s pogostostjo kljub temu ne smete pretiravati, da ne razdražite kože. Bodite potrpežljivi, saj boste zagotovo že kmalu opazili pozitivne učinke sode bikarbone, tudi če uporabo pilinga/maske omejite na enkrat ali dvakrat tedensko. Če je vaša koža trenutno razdražena ali če so prisotne celo ranice, z opisanimi postopki raje nekoliko počakajte, dokler se koža ne zaceli in pomiri.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×