0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPripravek za hitrejšo rast las, ki zares učinkuje

Pripravek za hitrejšo rast las, ki zares učinkuje

MORDA VAS ZANIMA

V kozmetičnih produktih, namenjenih pospeševanju rasti las, se pogosto znajdejo potencialno škodljive kemikalije, poleg tega pa so lahko takšni produkti tudi zelo dragi. Za hitrejšo rast las lahko naredite precej tudi z zdravo prehrano in s tem, da se izogibate prepogosti uporabi sušilnika in likalnika za lase, vendar pa to pogosto ni dovolj. Predvsem negativni vplivi okolja, ki jih ne moremo v celoti odpraviti, namreč pogosto upočasnijo rast las in privedejo do poškodb.

- Oglas -

Uporaba kvalitetnih sredstev za nego las je zato nujna, kar pa še ne pomeni, da morate ponje nujno v trgovino oziroma v drogerijo. Zelo učinkovit pripravek za pospeševanje rasti las si namreč lahko pripravite tudi sami. Presenečeni boste, kako enostaven je postopek in koliko denarja lahko s tem dolgoročno prihranite, gotovo pa boste navdušeni tudi nad tem, kako bujni in zdravi bodo videti vaši lasje.

Sestavine:

  • frakcionirano (tekoče) kokosovo olje,
  • 5 kapljic eteričnega olja ylang-ylang,
  • 5 kapljic eteričnega olja rožmarina,
  • 5 kapljic eteričnega olja sivke.

Postopek priprave

Stekleno posodico z razpršilnikom napolnite s kokosovim oljem, nato pa dodajte še vsa tri eterična olja. Stekleničko zaprite in dobro pretresite. To ponovite pred vsako uporabo. Po umivanju las mešanico popršite na mokre lase in jo dobro vtrite. Pripravek lahko po želji uporabite tudi na suhih laseh, predvsem na konicah. Če so vaši lasje zelo mastni oziroma če imate težave s prekomernim maščenjem las, lahko kokosovo olje zamenjate tudi z vodo, vendar se morate zavedati, da pripravek v tem primeru ne bo tako učinkovit, kot bi bil sicer. Pripravek za pospeševanje rasti las lahko uporabljate vsak dan oziroma po potrebi. Shranjujte ga na temnem mestu, kjer lahko počaka kar nekaj časa, če boste kot osnovno sestavino uporabili tekoče kokosovo olje.

Skrivnost posebne kombinacije sestavin

Kokosovo olje je znano po številnih blagodejnih lastnostih, zaradi katerih je izjemno priljubljeno v kulinariki, kot naravna zdravilna učinkovina in kot lepotni pripravek. Če nameravate olje uporabiti za nego las, nohtov, kože ipd., se še posebej priporoča frakcionirano oziroma tekoče kokosovo olje, saj je nekoliko lažje, vsebuje pa tudi manj dolgoverižnih trigliceridov, zato je pri sobni temperaturi v tekočem agregatnem stanju. Kokosovo olje je tako bolj stabilno, kar podaljša njegovo obstojnost. Tekoče kokosovo olje je kot nalašč za nego suhih, poškodovanih las in za pospeševanje njihove rasti, saj vsebuje zelo močne antioksidante, koristne snovi, ki jih lahko najdemo v olju, pa zaradi njegove nizke molekulske mase precej enostavno prodrejo v sam las in ga negujejo. Poleg tega ima kokosovo olje zelo pozitiven vpliv na lasišče, saj preprečuje infekcije in razvoj glivic ter spodbuja rast las tako, da prodre globoko v lasne mešičke, poskrbi pa tudi za vlaženje in sijaj las ter za povečan volumen.

- Oglas -

Eterično olje ylang-ylang je izdelano iz cvetnih listov tropskega drevesa z istim imenom. Olje je zelo cenjeno že več stoletij, kar je povezano predvsem s tem, da krepi lase, jih naredi gostejše in pospeši njihovo rast. Koristno je za vse tipe las, saj poskrbi za uravnoteženo izločanje naravnih maščob. Z eteričnim oljem ylang-ylang si lahko pomagate tudi v primeru razcepljenih konic, koristno pa je tudi za preprečevanje prhljaja.

Eterično olje rožmarina so v preteklosti pogosto uporabljali za upočasnjevanje izpadanja las oziroma za preprečevanje plešavosti, saj lahko spodbudi rast las. Skrivnost rožmarina se skriva v močnih antioksidantih, ki jih vsebuje. Obstajajo celo znanstvene študije, ki potrjujejo, da rožmarin v primerjavi z drugimi zelišči močno izstopa po svojem protibakterijskem in protivnetnem delovanju. Antioksidanti, ki jih najdemo v rožmarinu oziroma v eteričnem olju rožmarina, sodelujejo v boju s prostimi radikali. Rožmarin je zelo koristen, če se soočate s sezonskim prekomernim izpadanjem las ali pa če želite, da bi vaši lasje rasli hitreje. Če boste eterično olje rožmarina nanesli neposredno na lasišče, bo to pospešilo prekrvavitev, hranilne snovi pa bodo lahko prodrle v mešičke. Dobra oskrba mešičkov s pomembnimi hranili pa je seveda nujna za zdrave lase in njihovo hitro rast.

Eterično olje sivke običajno povezujemo z njegovim pomirjajočim učinkom, vendar pa je sivka izvrstna tudi za vaše lase in lasišče. Pomaga pri izboljševanju prekrvavitve, preprečuje izpadanje las in spodbudi njihovo rast. Še posebej koristna je za vse, ki imate mešani tip kože. Sivka poleg tega uničuje mikrobe oziroma zavira njihovo razmnoževanje, zato je zelo dobra rešitev tudi za vse, ki imate težave s prhljajem, pomaga pa tudi v primeru glivične ali bakterijske okužbe lasišča.

.

NAJNOVEJŠE