Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.

Aplikacija za domačo uporabo za zgodnje odkrivanje nevroloških motenj

Kalifornijski raziskovalci so razvili aplikacijo, namenjeno odkrivanju nevroloških obolenj, ki jo lahko uporablja praktično kdor koli.

Pomanjkanje spanja vpliva na to, kako vidimo druge – in to dobesedno!

Pomanjkanje spanja lahko povsem dobesedno vpliva na to, kako vidimo druge. Obrazno mimiko, ki bi jo sicer dojemali kot pozitivno oziroma vsaj nevtralno, vidimo kot sovražno, posledično pa je sovražen tudi naš odziv.
Lepota & kozmetikaJabolčni kis – odlična pomoč tudi pri bolečem grlu!

Jabolčni kis – odlična pomoč tudi pri bolečem grlu!

MORDA VAS ZANIMA

Jabolčni kis je ena najboljših sestavin v številnih naravnih pripravkih za lajšanje različnih zdravstvenih težav, nekateri pa ga uporabljajo tudi za boljšo prebavo in hujšanje. Med drugim vam lahko zelo uspešno pomaga tudi pri bolečem grlu. Med pozitivne učinke jabolčnega kisa namreč sodi tudi sposobnost uničevanja škodljivih virusov in bakterij, ki so pogosto povezani z bolečinami v grlu. Poleg tega pa lahko jabolčni kis pomaga pri krepitvi imunskega sistema in mehčanju sluzi, ki se nato lažje izloči. Predstavljamo vam nekaj zanimivih in preprostih idej, kako uporabiti jabolčni kis, ko vas boli grlo …

- Oglas -

Jabolčni kis

Jabolčni kis za grgranje

Seveda morate jabolčni kis pred uporabo razredčiti, sicer lahko še dodatno razdražite grlo. Za približno 2 decilitra tople vode zadostuje žlica jabolčnega kisa. Kis in vodo torej zmešajte in mešanico uporabite za grgranje. Postopek ponovite večkrat dnevno, dokler se stanje ne izboljša.

Napitek iz jabolčnega kisa in cimeta

Pri bolečem grlu lahko zelo uspešno pomaga tudi napitek, pripravljen iz jabolčnega kisa in cimeta. Tudi cimet je namreč znan po protimikrobnem in protivnetnem delovanju. V 2 decilitra tople vode vmešajte žličko jabolčnega kisa in žličko cimeta. Po želji lahko mešanici dodate še malce limone. Dobro premešajte in popijte še toplo. Napitek si pripravite trikrat na dan. Boleče grlo bo zagotovo že kmalu le še neprijeten spomin.

Boleče grlo

Jabolčni kis in soda bikarbona

- Oglas -

Za grgranje je lahko odlična tudi kombinacija jabolčnega kisa in sode bikarbone. Ponovno najprej pripravite približno 2 decilitra tople vode, v katero vmešajte žličko kisa in žličko sode bikarbone. Grgrajte večkrat dnevno.

Dodatek kajenskega popra za lažje dihanje

Kadar boleče grlo spremlja tudi zamašen nos, pa je še posebej priporočljivo, da moč jabolčnega kisa še povečate s ščepcem kajenskega popra. V 2 decilitra tople vode vmešajte žličko jabolčnega kisa in ščepec kajenskega popra. Pijte dvakrat dnevno. Okus morda ne bo najbolj prijeten, vendar je vredno malce potrpeti, saj si lahko obetate zelo hitre pozitivne učinke. Še en odličen, a nekoliko kompleksnejši pripravek, v katerem jabolčni kis in kajenski poper združita svoje moči, pa je ognjeni jabolčni kis, ki ga je vsekakor vredno preizkusiti!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×