Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Zdravje & prehranaOgnjeni jabolčni kis: hitra sprostitev dihalnih poti in premagovanje okužb

Ognjeni jabolčni kis: hitra sprostitev dihalnih poti in premagovanje okužb

MORDA VAS ZANIMA

Obstaja veliko domačih zdravil za blaženje simptomov gripe in prehladov. A če bi morali izbrati tisto naravno zdravilo, ki je pri tem najuspešnejše, bi si laskavi naziv zagotovo zaslužil »ognjeni jabolčni kis«. Se sprašujete, kaj je to? Gre za jabolčni kis z različnimi skrbno izbranimi dodatki, ki poskrbijo za izjemne rezultate.

- Oglas -

Posebna kombinacija sestavin pomaga odpraviti zasluzenost in olajšati dihanje ter poskrbi za hitrejše premagovanje okužbe, saj mnoge sestavine delujejo protimikrobno. Poleg tega pa »ognjeni jabolčni kis« pospeši prekrvavitev in vas prijetno pogreje.

Ognjeni kis

Enostavna priprava ognjenega jabolčnega kisa

Sestavine:

  • 1 liter jabolčnega kisa,
  • košček svežega ingverja,
  • košček svežega hrena,
  • 1 žlica kurkume v prahu,
  • 1 čebula,
  • 10 strokov česna,
  • 1 limona in
  • ½ žličke kajenskega popra.

Postopek priprave in navodila za uživanje:

Olupite limono, čebulo in česen. Čebulo narežite na manjše koščke. Vse sestavine razen jabolčnega kisa stresite v kuhinjski mešalnik in jih zmešajte, da dobite gosto pasto, ki jo vlijte v večji steklen kozarec. Pomembno je, da uporabite stekleno embalažo, ne plastične ali kovinske. Prelijte z jabolčnim kisom in dobro pretresite. Kozarec shranite v hladilnik za mesec dni. V tem obdobju mešanico vsak dan pretresite. Po enem mesecu jo lahko precedite. »Ognjeni jabolčni kis« je zdaj pripravljen. Načeloma lahko sicer zdravilo precedite in začnete uporabljati že prej, vendar pa je najbolj učinkovito, če v hladilniku počaka mesec dni.

- Oglas -

Ob prvih znakih prehlada ali ob težavah z dihanjem zaužijte dve žlici tega naravnega zdravila trikrat dnevno. Če je vaš želodec zelo občutljiv na pekoča živila, lahko začnete z manjšo dozo, ki jo postopoma povečujte, dokler ne dosežete optimalnega odmerka. Ognjeni jabolčni kis lahko v hladilniku počaka najmanj leto dni, zato je vsekakor pametno, da ga pred prihajajočo sezono gripe in prehladov pripravite v večjih količinah.

Še malce o izjemni učinkovitosti zdravila

Osnovna sestavina »ognjenega jabolčnega kisa« je seveda, kot razkriva že ime, jabolčni kis, ki je znan po protimikrobnem delovanju. Jabolčni kis je še posebej učinkovit pri uničevanju različnih bakterij, obenem pa deluje tudi kot naravni antihistaminik, zato sprošča dihalne poti in olajšuje dihanje.

Ingver v zdravilu poskrbi za dodaten protibakterijski učinek, ki je zelo podoben tistemu, ki ga imajo antibiotiki, le da z uživanjem ingverja ne tvegamo nezaželenih stranskih učinkov. Poleg tega pa je ingver zelo uspešen pri lajšanju simptomov, kot so težave z dihanjem, zamašen nos in kašelj.

Še ena zelo pomembna sestavina »ognjenega jabolčnega kisa« je kurkuma, kar je predvsem zasluga kurkumina – glavne aktivne sestavine kurkume. Kurkumin deluje protivnetno in protivirusno, obenem pa gre za močan antioksidant. Zaradi protivirusnega delovanje kurkumina je kurkuma kot nalašč za spopadanje s simptomi gripe in prehlada. Kot antioksidant kurkumin prepreči negativen vpliv prostih radikalov na imunski sistem. Močan imunski sistem pa zmanjšuje možnosti za gripo, prehlad in druge okužbe.

Tudi hren sodeluje pri uničevanju bakterij in ima pomembno vlogo pri sproščanju dihalnih poti. Hren poskrbi, da boste lažje dihali, obenem pa lahko ublaži tudi bolečine, povezane z vnetim grlom. Če želimo, da je »ognjeni jabolčni kis« zares učinkovit, je tako hren vsekakor sestavina, na katero ne smemo pozabiti.

V ljudskem zdravilstvu se čebula že dolga stoletja uporablja za blaženje kašlja in premagovanje infekcij. Čebula je tako pomembna sestavina našega naravnega zdravila za lajšanje simptomov gripe in prehlada, zelo koristno pa je lahko tudi, če boste v primeru, da zbolite, čebulo narezali in jo položili poleg vzglavja. Se sprašujete, v čem je skrivnost? Čebula lahko absorbira različne škodljive snovi in bacile iz zraka, kar bo pospešilo okrevanje.

Seveda pa bi bilo vsako naravno zdravilo, namenjeno zatiranju bakterij, nepopolno, če se ne bi v njem znašel tudi česen. Kot vam je verjetno že znano, je namreč česen eden najboljših naravnih antibiotikov, učinkovit pa je tudi pri zatiranju parazitov. Česen pravzaprav vsebuje več kot 200 snovi, ki delujejo protibakterijsko in uničujejo parazite, pri čemer je treba še posebej izpostaviti alicin. V nekaterih primerih lahko česen uniči celo tiste bakterije, ki so postale odporne na številne klasične antibiotike.

- Oglas -

Pekoče začimbe, kakršna je kajenski poper, so zelo koristne za odmaševanje nosu in odpravo zasluzenosti. Poleg tega pa k učinkovitosti »ognjenega jabolčnega kisa« močno pripomore tudi kapsaicin, aktivna sestavina kajenskega popra, ki je znana po protibakterijskem delovanju.

Za konec pa je tu še limona, ki poskrbi za redčenje sluzi in tako pripomore k lažjemu dihanju. Limona pa poleg tega rahlo spremeni pH-vrednost telesa, zaradi česar je okolje manj ugodno za razrast virusov in bakterij.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×