0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaNenavadni in koristni načini za ponovno uporabo čajne vrečke

Nenavadni in koristni načini za ponovno uporabo čajne vrečke

MORDA VAS ZANIMA

Zakorakali smo v sezono dišečih čajev, ki nas ogrejejo in hkrati poskrbijo za naše zdravje. Vsi oboževalci čaja pa preverite, kako lahko svojo dišečo razvado uporabite tudi po tem, ko ste jo že zdavnaj posrkali do zadnjega požirka.

- Oglas -

Kompostirajte

Da bo vaš vrt dobil več hranil, lahko uporabljene  vrečke čaja kompostirate ali pa svoj vrt zalivate s preostankom napitka. Seveda preden vrečko odvržete na kompost, odstranite morebitno embalažo.

Odišavite svoj dom

Čajni listi pripomorejo k absorpciji neprijetnih vonjav, zato je to okolju prijazen način za osvežitev prostorov, preprog, hladilnika, koša za smeti itd. Preproge boste osvežili tako, da potresete suhe liste iz čajnih vrečk na preprogo in jih pustite nekaj ur. Potem preprogo temeljito posesajte. V steklen kozarček zbirajte čajne vrečke in ga (odprtega) hranite na polički v hladilniku, kjer bo pripomogel k odpravi neprijetnih vonjav. Nekaj vrečk lahko raztresete tudi po košu za smeti, vsebino uporabljene čajne vrečke pa lahko primešate v pesek za mačje stranišče.

- Oglas -

Odišavite avto

Uporabljeno čajno vrečko lahko preprosto privežete v avto namesto kupljenega osvežilca zraka.  Osvežilec po svojem okusu dobite tako, da po vrečki pokapate nekaj kapelj eteričnega olja vam ljube dišave.

Ustavite vsiljivce

Mravlje, miši in pajki ne marajo vonja poprove mete, tako da lahko uporabljene čajne vrečke uporabite kot naravni odganjalec vsiljivcev. Na uporabljene vrečke metinega čaja kanite še nekaj kapljic eteričnega olja poprove mete in jih razporedite na mesta, kjer bi lahko v vaš dom prišle omenjene živali.

Pripravite si svojo ustno vodico

Uporabljene čajne vrečke poprove mete lahko uporabite za improvizirano ustno vodico. Uporabljeno čajno vrečko še enkrat potopite v topli vodi in si takrat, ko se vam mudi, osvežite dah.

Pomoč pri vsakdanjih tegobah

Uporabljene čajne vrečko so idealne tudi kot pomoč za pomiritev telesa in duha. Uporabite jih lahko kot rešitev za utrujene oči in modrice.

- Oglas -

Utrujene oči: Vzemite dve čajni vrečki in jih malce navlažite z vodo. Položite na oči, počivajte in po nekaj minutah odstranite.

Modrice: Navlažite čajne vrečke s toplo vodo in jih položite na prizadeta mesta za nekaj minut, da bo čaj pospešil proces celjenja.

.

NAJNOVEJŠE