Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Zdravje & prehranaPripravite si naravno ustno vodo proti slabemu zadahu

Pripravite si naravno ustno vodo proti slabemu zadahu

MORDA VAS ZANIMA

S pomočjo kokosovega olja in posebne kombinacije eteričnih olj lahko pripravite izjemno učinkovito, obenem pa povsem naravno ustno vodo. Ta vam bo pomagala pri odpravljanju težav s slabim zadahom, ne da bi pri tem poškodovala ustno sluznico. Težava mnogih ustnih vod, ki jih najdemo na policah trgovin, je namreč ta, da so pogosto preveč agresivne, medtem ko je notranjost naših ust zelo občutljiva.

- Oglas -

Ustna vodica

Tako morate biti izjemno previdni pri izbiri pripomočkov za nego ust. Najbolj zanesljiva možnost je zagotovo ta, da ustno vodo pripravite kar sami, saj boste tako natanko vedeli, katere sestavine ste uporabili. V nadaljevanju vam ponujamo recept za ustno vodo, ki jo lahko pripravite hitro in enostavno. Med drugim bo poskrbela tudi za naravni belilni učinek, pohvali pa se lahko tudi z antibakterijskim delovanjem.

Sestavine (za približno 6 uporab):

  • 1 žlica kokosovega olja,
  • 1 žlica tople vode,
  • 2 kapljici eteričnega olja cimeta,
  • 2 kapljici eteričnega olja rožmarina,
  • 1 kapljica eteričnega olja nageljnovih žbic (klinčkov). 

Navodila za pripravo in uporabo:

- Oglas -

V manjši posodici zmešajte vse sestavine. Kokosova maščoba se mora povsem stopiti. Ko se sestavine dobro povežejo, je vaša naravna ustna voda pripravljena. Uporabite jo lahko tako kot običajno ustno vodo, zaradi kokosovega olja, ki je osnovna sestavina, pa je ustna voda primerna tudi za dolgotrajnejše  vsakodnevno žvrkljanje (do približno 20 minut). Tako bo učinek ustne vode še boljši, saj bo iz telesa potegnila škodljive snovi. Ostanek mešanice shranjujte v nepredušno zaprti posodi in ga porabite najkasneje v mesecu dni.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×