Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaImate slab zadah? Ukrepajte!

Imate slab zadah? Ukrepajte!

MORDA VAS ZANIMA

Ste pred zmenkom ugotovili, da se iz vaših ust širijo neprijetne vonjave? Ste se pogovarjali s šefom, ki se je ritensko umikal stran od vas? Se ljudje med pogovorom z vami obračajo stran? Ne skrbite, raje ukrepajte.

- Oglas -

Slab zadah povzroča določena hrana, denimo česen, čebula in plesnivi siri, pa tudi kajenje in seveda neustrezna higiena zob in ustne votline ter vnete dlesni. Vsekakor redno obiskujte zobozdravnika, ki vam bo zdravil morebitna obolenja vaših zob, pa tudi zobe si umivajte redno po vsaki jedi.

Slab zadah

Peteršilj

Znano je, da klorofil pomaga pri neprijetnem ustnem zadahu. Zato po vsaki jedi prežvečite vejico peteršilja, ki je zelo bogat s klorofilom, po drugi strani pa uničuje tudi mikroorganizme v vaših ustih, ki zadah povzročajo.

Pomaranča

Tudi pomaranča lahko odpravi slab zadah, saj vsebuje citronsko kislino, ta pa spodbuja žleze slinavke k večjemu izločanju sline. Posledično se vonj v ustih izboljša.

Ne pozabite na jezik

- Oglas -

Zobe si umivajte redno po vsaki jedi vsaj trikrat na dan, pri tem pa nikar ne pozabite na jezik, ki je pravo gojišče bakterij. Uporabljajte strgalo za jezik, lahko pa si pomagate tudi s kuhinjsko žlico. Uporabljajte tudi ustno vodo, ki vam pomaga pri čiščenju zob in jezika na mestih, ki ste jih nehote izpustili.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×