DomovZdravje & prehranaImate slab zadah? Ukrepajte!

Imate slab zadah? Ukrepajte!

Ste pred zmenkom ugotovili, da se iz vaših ust širijo neprijetne vonjave? Ste se pogovarjali s šefom, ki se je ritensko umikal stran od vas? Se ljudje med pogovorom z vami obračajo stran? Ne skrbite, raje ukrepajte.

- Oglas -

Slab zadah povzroča določena hrana, denimo česen, čebula in plesnivi siri, pa tudi kajenje in seveda neustrezna higiena zob in ustne votline ter vnete dlesni. Vsekakor redno obiskujte zobozdravnika, ki vam bo zdravil morebitna obolenja vaših zob, pa tudi zobe si umivajte redno po vsaki jedi.

Slab zadah

Peteršilj

Znano je, da klorofil pomaga pri neprijetnem ustnem zadahu. Zato po vsaki jedi prežvečite vejico peteršilja, ki je zelo bogat s klorofilom, po drugi strani pa uničuje tudi mikroorganizme v vaših ustih, ki zadah povzročajo.

Pomaranča

- Oglas -

Tudi pomaranča lahko odpravi slab zadah, saj vsebuje citronsko kislino, ta pa spodbuja žleze slinavke k večjemu izločanju sline. Posledično se vonj v ustih izboljša.

Ne pozabite na jezik

Zobe si umivajte redno po vsaki jedi vsaj trikrat na dan, pri tem pa nikar ne pozabite na jezik, ki je pravo gojišče bakterij. Uporabljajte strgalo za jezik, lahko pa si pomagate tudi s kuhinjsko žlico. Uporabljajte tudi ustno vodo, ki vam pomaga pri čiščenju zob in jezika na mestih, ki ste jih nehote izpustili.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×