Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaImate slab zadah? Ukrepajte!

Imate slab zadah? Ukrepajte!

MORDA VAS ZANIMA

Ste pred zmenkom ugotovili, da se iz vaših ust širijo neprijetne vonjave? Ste se pogovarjali s šefom, ki se je ritensko umikal stran od vas? Se ljudje med pogovorom z vami obračajo stran? Ne skrbite, raje ukrepajte.

- Oglas -

Slab zadah povzroča določena hrana, denimo česen, čebula in plesnivi siri, pa tudi kajenje in seveda neustrezna higiena zob in ustne votline ter vnete dlesni. Vsekakor redno obiskujte zobozdravnika, ki vam bo zdravil morebitna obolenja vaših zob, pa tudi zobe si umivajte redno po vsaki jedi.

Slab zadah

Peteršilj

Znano je, da klorofil pomaga pri neprijetnem ustnem zadahu. Zato po vsaki jedi prežvečite vejico peteršilja, ki je zelo bogat s klorofilom, po drugi strani pa uničuje tudi mikroorganizme v vaših ustih, ki zadah povzročajo.

Pomaranča

Tudi pomaranča lahko odpravi slab zadah, saj vsebuje citronsko kislino, ta pa spodbuja žleze slinavke k večjemu izločanju sline. Posledično se vonj v ustih izboljša.

Ne pozabite na jezik

- Oglas -

Zobe si umivajte redno po vsaki jedi vsaj trikrat na dan, pri tem pa nikar ne pozabite na jezik, ki je pravo gojišče bakterij. Uporabljajte strgalo za jezik, lahko pa si pomagate tudi s kuhinjsko žlico. Uporabljajte tudi ustno vodo, ki vam pomaga pri čiščenju zob in jezika na mestih, ki ste jih nehote izpustili.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×