0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaRazstrupite svoje lase in lasišče z glineno masko

Razstrupite svoje lase in lasišče z glineno masko

MORDA VAS ZANIMA

Običajno se govori predvsem o razstrupljanju telesa, pri tem pa pogosto pozabimo, da je zelo pomembno tudi razstrupljanje las. Vsakodnevno namreč uporabljamo različne pripravke, s katerimi lase obremenjujemo ali celo poškodujemo. Tudi če uporabljate predvsem naravna sredstva, namenjena negi las, je občasno razstrupljanje zelo priporočljivo.

- Oglas -

lasje glina

Lasje so namreč izpostavljeni različnim neugodnim pogojem, zaradi katerih se na njih in na lasišču kopičijo različne škodljive snovi, ki jih z običajnim šamponom ne morete odstraniti. Ena najboljših, hkrati pa povsem naravnih rešitev je maska, ki vam jo predstavljamo v nadaljevanju. Ta bo poskrbela za močne in zdrave lase, izboljšala pa bo tudi zdravje vašega lasišča. Priprava maske je zelo enostavna in zelo hitra.

Sestavine:

  • 1 žlica jabolčnega kisa,
  • 1 kapljica eteričnega olja rožmarina,
  • 2 kapljici eteričnega olja koriandra,
  • 3 kapljice eteričnega olja sivke,
  • 100 gramov gline,
  • 1 žlica aktivnega oglja v prahu,
  • 1 žlica kopriv v prahu,
  • 100 mililitrov vode.

Navodila za pripravo in uporabo maske:

V lonec nalijte 100 mililitrov vode in jo segrevajte, dokler ne zavre. Nato v vodo stresite koprive v prahu. Po približno 10 minutah odcedite. V drugi posodi zmešajte jabolčni kis, eterična olja in aktivno oglje. Previdno premešajte, da se sestavine povežejo. Nato prilijte koprivno vodo in mešanici dodajte še glino. Sestavine dobro zmešajte.

- Oglas -

Masko nato nanesite na lase in lasišče. Pustite delovati 10 minut. Paziti morate, da se glina ne zasuši, saj jo bo sicer zelo težko sprati z las. Na koncu lase operite s toplo vodo. Ko bo glina sprana, lase in lasišče prelijte še z mešanico 100 mililitrov jabolčnega kisa, 100 mililitrov vode ter nekaj kapljic eteričnega olja po izbiri. Na hitro sperite in pustite, da se lasje posušijo na zraku. Vonj po kisu bo že kmalu izpuhtel, zato s spiranjem ni treba pretiravati.

Zakaj je glinena maska za razstrupljanje tako učinkovita?

Glavna sestavina v maski, namenjeni razstrupljanju las in lasišča, je glina. Ta je znana po tem, da lahko nase veže težke kovine in jih odstrani iz telesa. Podobno velja tudi v primeru, ko jo uporabite za razstrupljanje las in lasišča. Še posebej učinkovita je glina v kombinaciji z aktiviranim ogljem v prahu. Aktivirano olje se namreč najpogosteje uporablja v primeru zastrupitve s hrano, saj veže škodljive snovi.

Tudi eterična olja igrajo pomembno vlogo pri učinkovitosti maske. Koriander bo pripomogel k odstranjevanju težkih kovin in drugih strupenih snovi, eterično olje sivke bo pomirilo lasišče in ublažilo posledice vnetij, poleg tega pa sivka pospešuje rast las. Podobno velja tudi za eterično olje rožmarina, ki pospešuje prekrvavitev ter s tem tudi rast las in njihovo zdravje.

Pozabiti ne smemo niti na koprivo, ki poskrbi za okrepitev las. Vsebuje namreč pomembne vitamine in minerale, ki jih naši lasje nujno potrebujejo za to, da so močni in zdravi. Posebna kombinacija sestavin v maski tako poskrbi, da bo razstrupljanje las in lasišča zares celostno in učinkovito. Masko si pripravite enkrat tedensko oziroma po potrebi. Že po prvi uporabi boste opazili, da so vaši lažje močnejši in bolj sijoči kot običajno ter že na prvi pogled bolj zdravi.

NAJNOVEJŠE