0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaAktivno oglje tudi kot lepotno sredstvo

Aktivno oglje tudi kot lepotno sredstvo

MORDA VAS ZANIMA

Aktivno oglje na svojo porozno strukturo veže velike količine strupov in nečistoč. Že več kot 10.000 let se ga uporablja v medicini, danes pa postaja vse bolj nepogrešljiv dodatek tudi v kozmetični industriji.

- Oglas -

Aktivno oglje pridobijo iz oglja s posebno tehniko aktivacije. Z njo povečajo poroznost strukture oglja, kar posledično pomeni tudi večjo površino. Površina aktivnega oglja nase privlači ogromne količine različnih nečistoč. Negativno nabiti ioni oglja namreč privlačijo pozitivno nabite ione različnih onesnaževal, strupov, mikroorganizmov itd.

aktivno medicinsko oglje

Široka uporabnost

Njegova uporaba je široka: uporabljajo ga v filtrih, z njim čistijo zlato, vodo in pline, dekofeinizirajo kavo ipd. Aktivno oglje, uporabno v medicini, se imenuje medicinsko oglje. Uživa se ga oralno (v obliki tablet ali praha) in se ga uporablja pri zastrupitvah in okužbah. Aktivno oglje nase »posrka« strupe – ko ga izločimo iz telesa, skupaj z njim izločimo tudi škodljive snovi.

- Oglas -

Aktivno oglje se v medicini uporablja za blaženje simptomov zastrupitve s hrano, driske, slabosti ali okužbe urinarnega trakta. Na svojo težo lahko adsorbira 200-krat večjo težo nečistoč, strupov in mikroorganizmov. Njegove razstrupljevalne, protibakterijske in protiglivične lastnosti vse bolj odkriva tudi lepotna industrija.

Nega kože, las in ust

Kozmetično aktivno oglje je črn, zelo fino mlet prah, ki nima okusa in vonja ter je nestrupeno. Pogosto se uporablja kot dodatek izdelkom za nego kože – v maskah za obraz, razstrupljevalnih kopelih, milih ipd. S površine kože namreč nase veže sebum oz. presežek olj, težke kovine in strupe. Nečistoče »potegne« tudi iz kožnih por. Uporablja se ga lahko tudi pri negi ust, saj zmanjšuje prisotnost ustnih bakterij in beli zobe (dobro odstrani celo sledi cigaret in kave). Uporablja se tudi v maskah za lase.

aktivno oglje v kozmetiki

Priprava domačega čistilnega sredstva za kožo

Za nego kože lahko uporabite fino mleto aktivno oglje ali – da dosežete učinek pilinga – z žlico zmečkate tablete aktivnega oglja. Aktivno oglje lahko vmešate v milno osnovo ali v gel za prhanje. V en kilogram milne osnove vmešajte štiri velike žlice aktivnega oglja v prahu. V količino gela za prhanje, ki ga potrebujete za enkratno prhanje, pa vmešajte količino treh zdrobljenih tablet aktivnega oglja. Tako pripravljen gel v telo vmasirajte z gobico ali rokavico. Naj vas črna barva mila ali pene ne prestraši – oglje se dobro izpira in ne bo obarvalo kože.

Priprava zobne paste z aktivnim ogljem

Žličko aktivnega oglja v prahu zmešajte z ravno pravšnjo količino vode, da dobite pasto. Nanesite jo na zobno ščetko in si umijte zobe kot po navadi. Črne zobe dobro splaknite, lahko jih še malo umijete z navadno pasto. Takoj boste zaznali večjo belino zob in bolj svež dah.

- Oglas -

Ne pretiravajte z medicinskim ogljem

V želji po razstrupljanju telesa ne pretiravajte z uporabo medicinskega aktivnega oglja. Če ga boste jemali v prevelikih količinah, bo nase namreč začelo vezati vitamine, hranila ali zdravila, ki se bodo začeli izločati iz telesa. Medicinsko aktivno oglje torej jemljite pod zdravniškim nadzorom in samo, ko ga res potrebujete.

.

NAJNOVEJŠE