Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
Lepota & kozmetikaBlagodejna kopel za razstrupljanje

Blagodejna kopel za razstrupljanje

MORDA VAS ZANIMA

Grenko sol so že več stoletij, potem ko so jo odkrili v Angliji, v obliki kopeli uporabljali za blažitev bolečin. V zadnjem času spet postaja priljubljena, o njenih terapevtskih učinkih  pričajo celo hollywoodske zvezde, kot je Gwyneth Paltrow. Uporabite jo lahko celo na vrtu.

- Oglas -

Domače zdravilo za razstrupitev telesa

Epsom sol ali grenka sol je pravzaprav magnezijev sulfat, gre pa za male bele oziroma brezbarvne kristale. Uporabljajo ga v zdravstvu, kot odvajalo, proti krčem in tistim s pomanjkanjem magnezija v telesu in za razstrupljanje telesa. Kopel iz grenke soli naj bi telo namreč oskrbela z magnezijem, kar naj bi za posledico zmanjševalo vnetja v telesu.

Koristi kopeli z grenko soljo

Grenka sol naj bi ublažila stres. Raven magnezija se namreč takrat, ko smo pod stresom zniža, zato naj bi imela kopel z dodatkom grenke soli pozitivne učinke na psihično stanje. Tako lahko namakanje v takšni kopeli pripomore k splošnemu dobremu počutju, sprostitvi, dobri volji in boljšemu spancu.

Grenka sol naj bi pripomogla tudi k boljši prebavi in naj bi ublažila napenjanje ali zaprtost. Magnezijev sulfat naj bi namreč pripomogel k odvajanju odvečne tekočine iz telesa in pripomogel tudi k manjši napihnjenosti. Grenka sol naj bi blagodejno delovala tudi na zmanjšanje migrenskih bolečin, pomagala ublažiti bolečine zaradi utrujenih nog, poskrbela za lepšo kožo in blažila bolečine v sklepih.

- Oglas -

Kopeli z grenko soljo se pogosto uporabljajo tudi za lajšanje modric, izpahov in zvinov, bolečin v hrbtenici in za mehkejšo kožo.

Kako pripraviti kopel z grenko soljo?

Zmešajte dve skodelici v polno kopalno kad vode. Količino soli na začetku prilagodite, lahko začnete z manjšimi odmerki, da se vaše telo počasi privadi. V kopeli ostanite približno dvanajst minut. Priporočljivo je, da si jo pripravite trikrat na teden.

Uporabite jo lahko tudi na vrtu

Grenko sol lahko uspešno uporabite tudi na svojem vrtu.  Najbolj znana uporaba grenke soli v vrtnarjenju je za lepše vrtnice. Če vrtnicam dodate malo magnezijevega sulfata hidrata, bodo namreč imele več bogatih cvetov. Do lepših vrtnic vam lahko uspe tako, da polovico skodelice grenke soli posujete kar v tla okoli vrtnic in vsaka dva tedna na vrtnice nanesite zmes iz žlice soli s štirimi litri vode. Grenka sol pomaga tudi v boju proti vrtnim škodljivcem.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×