0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaČrna kumina varuje pred vsem, razen pred smrtjo

Črna kumina varuje pred vsem, razen pred smrtjo

MORDA VAS ZANIMA

Olje črne kumine so cenili že nekdaj in je ena najbolj učinkovitih zdravilnih začimb na svetu. Uporabljali so jo že Egipčani, Grki in Rimljani. Črna kumina se uporablja tudi kot dodatna pomoč za zdravljenje  težav z dihali,  kot sta bronhitis in kašelj. Deluje razstrupljevalno, protibakterijsko in lovi proste radikale in zmanjšuje vnetja v telesu.

- Oglas -

Seme zdravja

Semena črne kumine vsebujejo  kalcij, fosfor, železo, baker, cink in vitamine B in C, osem esencialnih aminokislin, olje  iz nenasičene linolne maščobne kisline in nenasičene oleinske maščobne kisline ter nenasičene stearinske in palmitinske maščobne kisline.  Tega olja nikar ne zamešajte z eteričnim oljem črne kumine, ki vsebuje timokinon in p-cimen ter karvakrol. Timokinon deluje kot antihistamatik.

Blagodejno deluje na živčni sistem in dihala

Olje črne kumine blagodejno deluje na živčni sistem. Pomirja možganske in živčne celice ter pospešuje njihovo obnovo. Pri težavah z dihali vam lahko pomaga mešanica medu in olja črne kumine. Črno kumino namreč uporabljajo kot dodatno pomoč pri zdravljenju težav z dihalnimi potmi, kot so kašelj, bronhitis in celo astma. Nenasičene maščobne kisline namreč krepijo organizem.

- Oglas -

Zdrava prebavila

Črna kumina blagodejno vpliva na prebavo. Olje črne kumine prebavo spodbuja in lahko pomaga pri zaprtju, napenjanju, driski.  Žlica olja na dan poskrbi za izločanje prebavnih sokov in lahko pomaga pomiriti zgago.

Sijoča koža in lasje

Olje črne kumine zaradi linolenske kisline pripomore k pomladitvi celic. Črna kumina se je izkazala tudi za učinkovito pri  nekaterih kožnih obolenjih in  odpravljanju suhe kože. Masaža z oljem črne kumine naj bi spodbujala rast las in pripomogla k preprečevanju izpadanja las.

Ščiti srce

Olje črne kumine je bogato z elementi cink, železo, mangan, selen, jod, magnezij in baker in ti elementi pripomorejo k zdravju srca. Blagodejno deluje tudi na raven holesterola in krvni pritisk. Uporabljate ga lahko tudi kot preventivo pred aterosklerozo.

.

NAJNOVEJŠE