0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaHemoroidi: ublažite težave z ledenimi kockami iz jabolčnega kisa!

Hemoroidi: ublažite težave z ledenimi kockami iz jabolčnega kisa!

MORDA VAS ZANIMA

Hemoroidi, znani tudi kot zlata žila, so nekaj, o čemer ljudje ne govorijo najraje, vendar to ne spremeni realnosti, da so hemoroidi težava, s katero se sooča ogromno posameznikov. Bolečine, povezane s to težavo, so lahko zelo hude, kar pomeni tudi velik vpliv na kvaliteto človekovega življenja.

- Oglas -

Še posebej boleči so t. i. zunanji hemoroidi, ki se pojavljajo okoli zadnjika, vendar pa so lahko tudi notranji zelo problematični, saj lahko povzročajo notranje krvavitve. Tokrat se sicer posvečamo predvsem zunanjim hemoroidom. Kako torej ublažiti otekanje in bolečine ter preprečiti slabšanje stanja izključno z uporabo naravnih sredstev? Odgovor je preprost. Kot pri mnogih drugih težavah je lahko tudi v tem primeru rešitev jabolčni kis.

Ledene kocke z jabolčnim kisom – kako jih pripraviti in uporabiti?

Čeprav se zdi metoda na prvi pogled zelo nenavadna, pa naj bi prav uporaba ledenih kock, izdelanih iz jabolčnega kisa, zelo uspešno pomagala ublažiti težave, ki jih povzročajo hemoroidi. Postopek izdelave ledenih kock je zelo preprost. Enostavno zmešajte vodo in organski jabolčni kis v enakem razmerju. Mešanico prelijte v modelčke za ledene kocke, ki jih nato položite v zamrzovalnik. Ko so ledene kocke pripravljene, z njimi dvakrat dnevno nežno podrgnite zunanji predel zadnjika (ne vstavljajte jih v notranjost). Led bo ublažil otekanje in bolečino, medtem ko bo jabolčni kis pospešil okrevanje.

Dodatne možnosti uporabe jabolčnega kisa

Poleg ledenih kock vam je na voljo še nekaj drugih možnosti za uporabo jabolčnega kisa. Izbiro metode je smiselno prilagoditi intenzivnosti stanja in konkretni lokaciji hemoroidov.  V primeru notranjih hemoroidov vam lahko tako najbolj pomaga uživanje jabolčnega kisa. Žlico kisa enostavno zmešajte z vodo in mešanico popijte dvakrat dnevno. To vam ne bo pomagalo le pri hemoroidih, ampak tudi pri mnogih drugih težavah.

- Oglas -

Ena od možnost je tudi sedeča kopel, ki velja za zelo staro naravno rešitev za hemoroide. S tem ko boste vodi dodali še malce jabolčnega kisa, lahko pospešite celjenje in tako povečate učinkovitost sedeče kopeli. Kopalno kad najprej dobro očistite in nato vanjo natočite nekaj centimetrov tople vode. Zdaj dodajte še približno 100 mililitrov jabolčnega kisa. V tej mešanici nato sedite približno 10 minut, postopek pa ponovite večkrat dnevno oziroma po potrebi.

jabolcni kis 2

Priporočen predhodni posvet z zdravnikom

Načeloma ni znanih primerov, ko bi jabolčni kis poslabšal težave s hemoroidi ali povzročil druge nezaželene stranske simptome, zato velja njegova uporaba za varno. Kljub temu pa vam priporočamo, da se pred uporabo jabolčnega kisa za naravno zdravljenje hemoroidov posvetujete tudi s svojim zdravnikom, kar je koristno tudi pri vseh drugih naravnih rešitvah.

Poleg tega pa vam svetujemo, da z uporabo jabolčnega kisa začnete postopoma, ne glede na izbrano metodo. To pomeni, da sprva uporabite zelo majhno količino jabolčnega kisa, ki jo nato postopoma povečujete, če ugotovite, da se stanje izboljšuje. Cilj je, da pridete do odmerka, ki vam bo pomagal, ne da bi pri tem prihajalo do dodatne pekoče bolečine. Seveda pa lahko možnost za nezaželene stranske učinke zmanjšate tudi z uporabo kakovostnega, ekološko pridelanega jabolčnega kisa, kar bo poleg tega povečalo možnost za uspešnost zdravljenja.

.

NAJNOVEJŠE