Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.
Zdravje & prehranaKreša – zakaj je tako zdrava in bi jo morali jesti pogosteje?

Kreša – zakaj je tako zdrava in bi jo morali jesti pogosteje?

MORDA VAS ZANIMA

Kreša je nezahtevna rastlina, ki jo lahko gojite kar v lončku, v toplejših mesecih pa seveda tudi na vrtu. Tako boste imeli vedno pri roki »ščepec zdravja«, s katerim popestrite različne jedi. Še posebej dobro se bo kreša, ki jo sicer uvrščamo med križnice, znašla v sendvičih in jih obogatila s številnimi pomembnimi hranilnimi snovmi. Rastlina vsebuje še posebej veliko vitamina C, kalcija in folatov, obenem pa gre tudi za dober vir mnogih drugih pomembnih vitaminov in mineralov.

- Oglas -

Kreša

Pomoč pri preprečevanju raka dojk

Že manjše količine kreše so lahko zelo koristne za povečevanje molekul v krvnem obtoku, ki pomagajo pri preprečevanju raka dojk. Zadostuje že približno 80 gramov kreše na dan. Čeprav naj bi bila kreša še posebej koristna za zmanjševanje tveganja za raka dojk, pa lahko pomaga tudi pri preprečevanju drugih vrst raka. Pozitivni učinki kreše naj bi bili v tem primeru povezani predvsem z bogastvom antioksidantov, ki jih vsebuje.

Kreša pomaga uravnavati ščitnične hormone

Uživanje kreše ima lahko tudi pozitiven vpliv na endokrine žleze v našem telesu, še posebej na ščitnico. Kreša oziroma snovi, ki jih najdemo v njej, lahko namreč pomagajo pri uravnavanju ščitničnih hormonov.

Kalcij v kreši pomaga vašim kostem

Krešo uvrščamo tudi med tiste vrste zelenjave, ki vsebujejo nadpovprečno veliko kalcija – minerala, ki ima v našem telesu številne pomembne naloge, še posebej koristen pa je za naše kosti. Z rednim uživanjem kreše lahko tako tudi zmanjšate nevarnost za osteoporozo in podobne težave.

Folati za nosečnice in kot »naravni antidepresiv«

- Oglas -

Folati, naravna oblika folne kisline, so še ena izmed hranilnih snovi, s katerimi lahko kreša izdatno oskrbi naše telo. Tudi folati prinašajo številne koristi za zdravje in počutje. V še posebej velikih količinah jih potrebujejo nosečnice, saj gre za snovi, ki so ključne za preprečevanje okvar pri plodu, predvsem za preprečevanje okvare, imenovane spina bifida. Raziskave pa kažejo tudi, da lahko pomanjkanje folatov v naši prehrani poveča tveganje za depresijo. Več kreše v prehrani lahko tako pomaga pri izboljšanju vašega razpoloženja, če se z depresijo že spopadate, pa je to lahko dobra podpora osnovnemu zdravljenju.

Več vitamina C kot v pomarančah

Če upoštevamo količino vitamina C na gram teže, je kreša boljši vir kot na primer pomaranče, ki sicer vsebujejo zelo veliko omenjenega vitamina. Z dodajanjem kreše prehrani lahko tako med drugim pripomorete k okrepitvi svojega imunskega sistema in k povečani tvorbi kolagena v telesu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×