Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.
Zdravje & prehranaZakaj je vitamin C tako pomemben za zdravje?

Zakaj je vitamin C tako pomemben za zdravje?

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno ste že velikokrat slišali opozorila, da mora vaša prehrana vsebovati dovolj velike količine vitamina C. Pa veste tudi, pri čem vse vam lahko ta vitamin pomaga? Funkcije vitamina C v našem telesu so precej bolj raznolike, kot si večinoma predstavljamo …

Naravna krepitev vašega imunskega sistema

- Oglas -

Močan imunski sistem zmanjša nevarnost za prehlade in podobne težave, obenem pa tudi za resnejše bolezni. Prav vitamin C je ena najpomembnejših hranilnih snovi za vzdrževanje močnega imunskega sistema. Tudi če se vas je prehlad že polotil, bo povečan vnos vitamina C pripomogel k temu, da bodo simptomi izginili hitreje, kot bi sicer. Tako je dobro, da že ob prvih znakih prehlada poskrbite za povečano količino vitamina C.

Zaščita vida oziroma oči

Ob izrazu zdrave oči je verjetno prva hrana, na katero pomislimo, korenje, ki velja za odličen vir betakarotena, podobno kot tudi druge oranžne vrste sadja in zelenjave. Vendar pa lahko pri zaščiti vašega vida pomagajo tudi živila, kot so pomaranče, paprike, kiviji ipd. Kaj imajo vsa našteta živila skupnega? Prav ste uganili, gre za izvrsten vir vitamina C, ki lahko med drugim zmanjša tudi tveganje za težave z očmi, povezane s staranjem.

Napeta in mladostna koža

Vitamin C je nujen tudi za tvorbo kolagena – beljakovine, ki poskrbi, da je naša koža napeta in gladka. Če želite ohraniti mladosten videz kože, je tako nujno, da uživate veliko hrane, bogate z vitaminom C, še posebej ker gre tudi za zelo močan antioksidant.

Zmanjševanje tveganja za številna kroničnega obolenja

Zaradi dejstva, da uvrščamo vitamin C tudi med antioksidante, pa je to poleg vsega naštetega tudi hranilo, ki pomaga zmanjševati nevarnost za mnoga kronična obolenja, med drugim tudi za bolezni srca in ožilja ter celo za raka. Številne kronične bolezni so namreč povezane prav z oksidativnim stresom, ki je posledica škodljivih učinkov prostih radikalov. Za nevtralizacijo vplivov prostih radikalov pa je nujen prav vnos čim večjih količin antioksidantov.

Preprečevanje anemije

- Oglas -

Do anemije običajno pride zaradi pomanjkanja železa. Kaj ima torej anemičnost oziroma slabokrvnost skupnega z vitaminom C? Tudi če uživate zelo veliko živil, bogatih z magnezijem, ste lahko zaradi slabe absorpcije še vedno v nevarnosti za anemijo, če obenem s hrano v telo ne vnesete tudi zadostnih količin vitamina C. Prav omenjeni vitamin je namreč ključen za dobro absorpcijo železa.

Pozitiven vpliv na vaše razpoloženje

Izsledki nekaterih študij so pokazali tudi, da obstaja pri ljudeh, ki zaužijejo zelo malo vitamina C, povečana nevarnost za razpoloženjske motnje. Običajno pride v tovrstnih primerih do zelo hitrega izboljšanja razpoloženja, ko se nadomesti primanjkljaj vitamina C.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×