Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Lepota & kozmetikaIzognite se tem napakam in preprečite poškodbe las!

Izognite se tem napakam in preprečite poškodbe las!

MORDA VAS ZANIMA

Zdravi in lepi lasje zahtevajo tudi ustrezno nego. Poškodbe las so velikokrat posledica preveč agresivnih kozmetičnih izdelkov, prepogostega barvanja, izpostavljanja las toploti ipd. Vendar pa lahko nevarnost za poškodbe las močno povečate tudi z določenimi dejanji, ki se morda zdijo na prvi pogled povsem neškodljiva. Preverite, kaj so napake, ki se jim morate izogniti, da bi ohranili zdrave lase.

- Oglas -

Lasje

Spanje z mokrimi lasmi

Mnogi si vzamejo čas za umivanje las šele tik pred odhodom v posteljo. To pa velikokrat pomeni, da se odpravijo spat z mokrimi lasmi. Drži sicer, da je naravno sušenje las boljše od uporabe sušilnika, vendar tudi spanje z mokrimi lasmi ni najboljša ideja. Ko so lasje mokri, so namreč precej bolj občutljivi, kar pomeni, da se hitreje zlomijo oziroma poškodujejo, če jih vso noč drgnete ob blazino. Poleg tega pa se tako zmoči prevleka, vlaga v kombinaciji s toploto pa predstavlja idealno okolje za razvoj glivic, zato s tem tvegate tudi glivične okužbe lasišča. Poskusite torej lase vedno oprati dovolj zgodaj, da se bodo posušili še pred spanjem.

Kako pogosto menjate posteljnino?

Da bi bili vaši lasje zdravi, mora biti seveda najprej zdravo vaše lasišče. Če posteljnino menjate zelo redko, pri čemer je seveda še posebej problematična prevleka za blazino, lahko pride hitro do težav z lasiščem. Na lasišču se namreč nakopičijo bakterije, ostanki nečistoč, maščob ipd. Pogosto to privede do zamašitve lasnih mešičkov, posledica česar je lahko celo prekomerno izpadanje las. Še posebej če postanejo vaši lasje zelo hitro mastni, bi morali prevleko za blazino zamenjati vsaj enkrat tedensko.

Nega las

Izognite se igranju z lasmi

- Oglas -

Imate navado, da si lase pogosto navijate na prst? Takšno igranje z lasmi ni tako neškodljivo, kot bi se lahko zdelo. S tem lahko namreč povzročite hitrejše poškodbe las. Pogosto to počnemo povsem nezavedno, še posebej v obdobjih povečanega stresa, zato poskušajte biti bolj pozorni na to, kako pogosto segate proti lasem.

Ne krtačite las pretirano agresivno

S česanjem in krtačenjem z lasišča odstranimo nečistoče in poskrbimo za enakomerno razporeditev maščob, vendar s tem ne smemo pretiravati, sicer lahko pride do poškodb las. Še posebej previdni bodite, če se lotite česanja/krtačenja mokrih las.

Ne pretiravajte z uporabo gumic

Če so vaši lasje nekoliko daljši, jih verjetno pogosto spenjate v čop, iz njih naredite figo ipd. Vendar pa je lahko prepogosta uporaba gumic in drugih pripomočkov za lase problematična. Lasje se tako hitreje poškodujejo. Še posebej med spanjem je pomembno, da dovolite tudi svojim lasem malce počitka.

Kdaj ste nazadnje uporabili olje za lase?

Pri zaščiti naših las imajo zelo pomembno vlogo tudi olja. Če jih praktično nikoli ne uporabljate, je tudi to ena izmed napak, ki lahko pripomorejo k hitrejšim poškodbam las. Priskrbite si kakovostno olje in občasno privoščite svojemu lasišču masažo, olje pa nato razporedite po laseh in ga pustite učinkovati vsaj pol ure.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×