Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.
Ekologija & okoljeKemikalije, ki naj bi rešile problem z ozonsko luknjo, povzročajo kisli dež

Kemikalije, ki naj bi rešile problem z ozonsko luknjo, povzročajo kisli dež

MORDA VAS ZANIMA

Kemikalije, ki so v devetdesetih pomagale rešiti problem s širjenjem ozonske luknje, danes predstavljajo problem – kisli dež.

- Oglas -

Študija, ki so ji izvedli znanstveniki, se je osredotočila na kemikalijo, ki je širila ozonsko luknjo; klorofluoroogljikovodike oz. CFC kemikalije. Te kemikalije smo nekoč uporabljaji v sprejih, osvežilcih zraka, hladilnikih ter drugih vsakdanjih proizvodih in so toplogredni plini.


Hidroklorofluoroogljiki (HCFC) so se zato pojavili kot nadomestilo CFC kemikalijam. Vendar pa sedanje raziskave kažejo, da te kemikalije, ki so nadomestile CFC, proizvajajo toplogredne pline in so kar 4,500-krat bolj nevarne od CO2.

Znanstveniki pa že svarijo, da se lahko HCFC v atmosferi razgradi in se spremeni v oksalno kislino – kislino, ki je ena izmed glavnih krivcev za kisli dež.

Računalniški model je pokazal, na kakšen način HCFC tvori kislino. Model pa bi naj bil zato še posebej uporaben pri nadaljnih ugotovitvah, ali so nadomestki za prihodnje nadomestke okolju prijazni, še preden jih začnejo proizvajalci zapravljati milijone za trženje teh nadomestkov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×