Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeVse večja ozonska luknja

Vse večja ozonska luknja

MORDA VAS ZANIMA

Ozonska luknja nad Antarktiko se iz leta v leto veča. Med septembrom in oktobrom je povečanje ozonske luknje še toliko večje, vendar pa znanstveniki niso pričakovali, da se bo luknja širila še naprej.

Ozonska luknja in njena zgodovina

- Oglas -

Leta 1987 je protokol “Montreal“ prepovedal kemikalije, katere bi še naprej širile ozonsko luknjo, vendar pa to med stotimi podpisnicami protokola še vedno ni zadostovalo, da bi se ozonska luknja po teh dvajsetih letih zmanjšala. Znanstveniki tako, po novih podatkih, predvidevajo, da bo kaj takega možno šele sredi tega stoletja.

Stanje ozonske luknje

Trenutno površina ozonske luknje znaša 27 milionov kvadratnih kilometrov, kar je večje od površine Severne Amerike. Luknja pa je tako nevarna zato, ker prepušča UV žarke v stratosfero, kar povečuje tveganje rakavih obolenj, prav tako pa ima izredno velik vpliv na okolje in klimatske spremembe.

Protokol Montreal pa ni pomemben le zaradi prepovedi nekaterih kemikalij, ampak tudi zato, ker daje upanje: Če je možno rešiti problem z ozonsko luknjo, potem je možno rešiti tudi probleme z klimatskimi spremembami. Vendar pa ne smemo pričakovati rezultatov čez noč.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×