0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPlešasti moški imajo manjšo možnost razvoja raka na prostati

Plešasti moški imajo manjšo možnost razvoja raka na prostati

MORDA VAS ZANIMA

Moški, ki začnejo izgubljati lase do njihovega tridesetega leta, naj bi imeli manjše možnost za razvoj raka na prostati.

- Oglas -

Raziskava, ki je bila izvedena v okviru Univerze za medicino v Washingtonu je vključevala 2000 moških, ki so bili stari med 40 in 47 let in jim je bila postavljena diagnoza raka na prostati.

plesavost
Raziskovalci so naredili primerjavo med moškimi, ki so opazili, da so se jim začeli lasje redčiti pred 30 letom starosti in med tistimi, ki se jim lasje do tega leta ni začelo izpadanje las. Primerjali pa so tudi koliko teh moških je imelo tumorje.

Izsledki so tako pokazali, da so imeli tisti moški, ki so izgubili večino las pred 30 letom veliko manjši odstotek tumorjev. Iz tega so nato razvili tezo, da obstaja večja verjetnost, da imajo plešasti moški manjšo možnost, da dobijo tumor na prostati.

- Oglas -

Vendar kako je to dvoje sploh lahko povezano? Ti moški imajo namreč večji odstotek testosterona. Večja vrednost tega hormona v mladosti sicer lahko povzroči plešavost, vendar pa lahko moške prav tako obvaruje pred rakom na prostati.

.

NAJNOVEJŠE