Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.
Zdravje & prehranaPlešasti moški imajo manjšo možnost razvoja raka na prostati

Plešasti moški imajo manjšo možnost razvoja raka na prostati

MORDA VAS ZANIMA

Moški, ki začnejo izgubljati lase do njihovega tridesetega leta, naj bi imeli manjše možnost za razvoj raka na prostati.

- Oglas -

Raziskava, ki je bila izvedena v okviru Univerze za medicino v Washingtonu je vključevala 2000 moških, ki so bili stari med 40 in 47 let in jim je bila postavljena diagnoza raka na prostati.


Raziskovalci so naredili primerjavo med moškimi, ki so opazili, da so se jim začeli lasje redčiti pred 30 letom starosti in med tistimi, ki se jim lasje do tega leta ni začelo izpadanje las. Primerjali pa so tudi koliko teh moških je imelo tumorje.

Izsledki so tako pokazali, da so imeli tisti moški, ki so izgubili večino las pred 30 letom veliko manjši odstotek tumorjev. Iz tega so nato razvili tezo, da obstaja večja verjetnost, da imajo plešasti moški manjšo možnost, da dobijo tumor na prostati.

Vendar kako je to dvoje sploh lahko povezano? Ti moški imajo namreč večji odstotek testosterona. Večja vrednost tega hormona v mladosti sicer lahko povzroči plešavost, vendar pa lahko moške prav tako obvaruje pred rakom na prostati.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×