Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Zdravje & prehranaKakšne so posledice kajenja marihuane?

Kakšne so posledice kajenja marihuane?

MORDA VAS ZANIMA

Kajenje cannabisa ima globoke korenine v zgodovini. Marihuana je že več desetletij ilegalna v mnogih državah, saj kajenje le-te vpliva na duševno stabilnost, poleg tega pa tudi oslabi motorične funkcije telesa. Dolgoročno kajenje marihuane pa je vsekakor lahko nevarno, saj tako kot tudi kajenje tobaka, škoduje pljučom.

Kratkoročni učinki marihuane

- Oglas -

Spremembe percepcije in razpoloženja se bodo po kajenju marihuane spremenila že v desetih minutah. Prav tako lahko kajenje omenjene rastline povzroči efekt evforije, sproščenosti in občutka odtujenosti.

Marihuana pa vpliva tudi na kratkoročni spomin, poveča se vizualno zaznavanje, spremeni pa se zaznavanja časa in koordinacija. Pri nekaterih pa povzroči marihuana tudi občutek tesnobe, panike in depresije.

Kratkoročno gledano lahko kajenje te rastline oslabi občutek bolečine, kar je v nekaterih državah sprožilo zanimanje za zdravilne učinke te rastline.

Dolgotrajni učinki marihuane

Za razliko od ostalih rekreacijskih drog, kot na primer alkohol, ima relativno dolgo razpolovno (a relatively long half-life in the body) dobo v telesu, saj so cannabinoidi topne maščobe, katere shranjujejo maščobne celice. THC ali delta 9-tetrahidrocannabinol je najbolj aktiven cannabinoid v marihuani, katerega se lahko zazna v krvi po 3 do 10 dneh.

Dolgoročne posledice

- Oglas -

Kakšen vpliv ima uživanje marihuane na mentalno stanje človeka, je še za enkrat neraziskano, saj nobena raziskava do sedaj ni dokazala negativnih posledic. Vendar pa trdijo nekateri znanstveniki, da obstaja razlika med tistimi, ki že dalj časa uživajo marihuano in tistimi, ki jo le kratek čas, saj bi naj na nek način vplivala na besedni zaklad in spomin. Vendar pa so to le domneve.

Po drugi strani pa so fizični učinki uživanja marihuane bolj očitni. Tako kot pri kajenju tobaka, kajenje marihuane škoduje pljučom in dihalom, saj s kajenjem vdihavamo razne kemikalije in kancerogene snovi. Redno kajenje marihuane ima zato lahko dolgotrajne posledice dihal.

Prejšnji članekAntibakterijska manija
Naslednji članekPridobivanje vode iz zraka

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×