DomovEkologija & okoljeAntibakterijska manija

Antibakterijska manija

Čeprav vroča voda in milo uničita vse bakterije in nevarne mikrobe, pa so vseeno prozivajalci našli način, kako nas prepričati, da potrebujemo antibakterijska čistila, s katerimi bi naj uničili več, če ne vse mikrobe, ki so ostali.

- Oglas -

Problem je v tem, da z antibakterijskimi čistili odplaknemo že mrtve bakterije, namesto da bi odplaknili žive. Še večji problem pa predstavlja dejstvo, da triklosan (kemikalija, ki jo najdemo v teh čistilih) še dolgo po tem, ko smo ga sprali s krožnikov ubija organizme, saj se odplake na koncu iztečejo v morje, kjer pa to predstavlja velik problem.

Triklosan danes najdemo tudi že v milu za roke, detergentih, raznih gobah in krpah, oblačilih ter ogromno ostalih hišnih proizvodih.

Zato se danes srečujemo z problemom vedno bolj odpornih bakterij, saj so zaradi vedno močnejših čistil te postale odporne nanje, mi in naravo pa se vedno bolj zastrupljamo zaradi tega.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×