Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
Ekologija & okoljeAntibakterijska manija

Antibakterijska manija

MORDA VAS ZANIMA

Čeprav vroča voda in milo uničita vse bakterije in nevarne mikrobe, pa so vseeno prozivajalci našli način, kako nas prepričati, da potrebujemo antibakterijska čistila, s katerimi bi naj uničili več, če ne vse mikrobe, ki so ostali.

- Oglas -

Problem je v tem, da z antibakterijskimi čistili odplaknemo že mrtve bakterije, namesto da bi odplaknili žive. Še večji problem pa predstavlja dejstvo, da triklosan (kemikalija, ki jo najdemo v teh čistilih) še dolgo po tem, ko smo ga sprali s krožnikov ubija organizme, saj se odplake na koncu iztečejo v morje, kjer pa to predstavlja velik problem.

Triklosan danes najdemo tudi že v milu za roke, detergentih, raznih gobah in krpah, oblačilih ter ogromno ostalih hišnih proizvodih.

Zato se danes srečujemo z problemom vedno bolj odpornih bakterij, saj so zaradi vedno močnejših čistil te postale odporne nanje, mi in naravo pa se vedno bolj zastrupljamo zaradi tega.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×