Kako lahko s hrano povečate raven testosterona?

  6 živil, ki lahko moškim pomagajo uravnavati količino testosterona v telesu.

  testosteron moški

  Ogroženi predvsem moški po petdesetem letu

  Prav tako kot estrogen in progesteron za ženske, je nivo spolnega hormona testosterona pomemben za moške. Po petdesetem letu se lahko začne raven testosterona kritično zmanjševati. Zmanjševanje se lahko dogaja počasi in moški tega morda celo ne opazi, dokler ni količina testosterona že zelo nizka. Poleg težav pri spolnosti, nizka raven testosterona za moške predstavlja večje tveganje za utrujenost, debelost, depresijo in celo osteoporozo. Poskusijo lahko s hrano, ki pomaga podpirati zdravo raven testosterona ne glede na leta.

  Ostrige

  Ostrige so znane kot afrodiziak, vsebujejo pa ogromno cinka, minerala, ki je nujen pri proizvodnji testosterona pri moških.

  Olivno olje

  Blagodejni učinki olivnega olja so že dolgo znani in so povezani predvsem z zdravjem srca. Dobro pa dene tudi moškim, dokazano je namreč, da je redno uživanje olivnega olja povezano z višjim nivojem testosterona.

  Stročnice

  Stročnice so bogat vir cinka, železa in beljakovin, ki so potrebni za izdelavo testosterona.

  Oreščki

  Če v prehrano vključite oreščke, bo to dobro vplivalo na proizvodnjo testosterona v vašem telesu. Oreščki namreč vsebujejo ogromno mineralov in vitaminov, ki sodelujejo pri nastanku tega hormona.

  Česen

  Česen vsebuje alicin, ki znižuje stresni hormon kortizol, ki upočasnjuje in zmanjšuje nastanek testosterona.

  Losos

  Losos je eden redkih virov vitamina D, ki je pomemben za moški reproduktivni sistem in nastanek testosterona.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte