Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaKako lahko s hrano povečate raven testosterona?

Kako lahko s hrano povečate raven testosterona?

MORDA VAS ZANIMA

6 živil, ki lahko moškim pomagajo uravnavati količino testosterona v telesu.

- Oglas -

testosteron moški

Ogroženi predvsem moški po petdesetem letu

Prav tako kot estrogen in progesteron za ženske, je nivo spolnega hormona testosterona pomemben za moške. Po petdesetem letu se lahko začne raven testosterona kritično zmanjševati. Zmanjševanje se lahko dogaja počasi in moški tega morda celo ne opazi, dokler ni količina testosterona že zelo nizka. Poleg težav pri spolnosti, nizka raven testosterona za moške predstavlja večje tveganje za utrujenost, debelost, depresijo in celo osteoporozo. Poskusijo lahko s hrano, ki pomaga podpirati zdravo raven testosterona ne glede na leta.

Ostrige

Ostrige so znane kot afrodiziak, vsebujejo pa ogromno cinka, minerala, ki je nujen pri proizvodnji testosterona pri moških.

Olivno olje

Blagodejni učinki olivnega olja so že dolgo znani in so povezani predvsem z zdravjem srca. Dobro pa dene tudi moškim, dokazano je namreč, da je redno uživanje olivnega olja povezano z višjim nivojem testosterona.

Stročnice

- Oglas -

Stročnice so bogat vir cinka, železa in beljakovin, ki so potrebni za izdelavo testosterona.

Oreščki

Če v prehrano vključite oreščke, bo to dobro vplivalo na proizvodnjo testosterona v vašem telesu. Oreščki namreč vsebujejo ogromno mineralov in vitaminov, ki sodelujejo pri nastanku tega hormona.

Česen

Česen vsebuje alicin, ki znižuje stresni hormon kortizol, ki upočasnjuje in zmanjšuje nastanek testosterona.

Losos

Losos je eden redkih virov vitamina D, ki je pomemben za moški reproduktivni sistem in nastanek testosterona.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×