0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKako pomiriti stres

Kako pomiriti stres

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno nihče ne želi biti pod vplivom stresa, saj ta poleg očitnega povzroča tudi akne, dodatne kilograme ter ostale probleme. Pa naj bo služba, prekinitev razmerja, ali nešteto drugih faktorjev, v vsakem primeru je dobro, da vemo oz. znamo kako znižati nivo stresa.

- Oglas -

Mini-masaža

Po napornem dnevu v pisarni se pomirite s trideset sekundno masažo. Komolce položite na mizo, palce pa postavite pod obrvi na obeh straneh mosta nosu. Tako naj teža vaše glave počiva na palcih za deset sekund. Nato uščipnite vaše obrvi z palcem in kazalcem. Tako držite eno sekundo, nato pa prsta premaknite za dober centimeter navzven (postopek ponovite po celotnih obrveh). Ne le da bo ta manjši odmor omilil stres, ta preprost dotik je hkrati tudi pomirjuoč ter udoben.

Preznojite se

Res je, da je znojenje na slaben glasu, vendar pa je to eden izmed vitalnih procesov. Z znojenjem se znebimo toksinov, izboljšamo cirkulacijo, poleg tega pa de znojenje dobro tudi za emocionalno zdravje. Zato obiščite savno, ali pa si natočite vročo kopel z toplo brisačo zavito okoli glave.

Meditacija med hojo

Nekateri dnevi se kar ne nehajo, pa čeprav bi se vam prilegel počitek. Zato bo telovadba sprostila napetost, meditacija med hojo pa bo želeni učinek še podvojila. Zato hodite dvajset korakov čim bolj počasi in poskusite začutiti vsak centimeter vaših stopal med hojo, zaslišite vsak vdih in izdih, ostedotočite pa se tudi na vonje okoli vas. Ta preprosta praksa vam bo pomagala prisluhniti tistemu notranjemu glasu, da vas bo lahko intuicija vodila skozi stresne odločitve.

.

NAJNOVEJŠE