5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
Zdravje & prehranaKako pomiriti stres

Kako pomiriti stres

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno nihče ne želi biti pod vplivom stresa, saj ta poleg očitnega povzroča tudi akne, dodatne kilograme ter ostale probleme. Pa naj bo služba, prekinitev razmerja, ali nešteto drugih faktorjev, v vsakem primeru je dobro, da vemo oz. znamo kako znižati nivo stresa.

Mini-masaža

- Oglas -

Po napornem dnevu v pisarni se pomirite s trideset sekundno masažo. Komolce položite na mizo, palce pa postavite pod obrvi na obeh straneh mosta nosu. Tako naj teža vaše glave počiva na palcih za deset sekund. Nato uščipnite vaše obrvi z palcem in kazalcem. Tako držite eno sekundo, nato pa prsta premaknite za dober centimeter navzven (postopek ponovite po celotnih obrveh). Ne le da bo ta manjši odmor omilil stres, ta preprost dotik je hkrati tudi pomirjuoč ter udoben.

Preznojite se

Res je, da je znojenje na slaben glasu, vendar pa je to eden izmed vitalnih procesov. Z znojenjem se znebimo toksinov, izboljšamo cirkulacijo, poleg tega pa de znojenje dobro tudi za emocionalno zdravje. Zato obiščite savno, ali pa si natočite vročo kopel z toplo brisačo zavito okoli glave.

Meditacija med hojo

Nekateri dnevi se kar ne nehajo, pa čeprav bi se vam prilegel počitek. Zato bo telovadba sprostila napetost, meditacija med hojo pa bo želeni učinek še podvojila. Zato hodite dvajset korakov čim bolj počasi in poskusite začutiti vsak centimeter vaših stopal med hojo, zaslišite vsak vdih in izdih, ostedotočite pa se tudi na vonje okoli vas. Ta preprosta praksa vam bo pomagala prisluhniti tistemu notranjemu glasu, da vas bo lahko intuicija vodila skozi stresne odločitve.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×