fbpx
Domov Ekologija & okolje Ali je vodo na Zemljo prinesel asteroid?

Ali je vodo na Zemljo prinesel asteroid?

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Znanstveniki verjamejo, da je odkritje ledu in organskih molekul na asteroidu, ki kroži med Marsom in Jupitrom lahko izvor oceanov in življenja na Zemlji pred več kot štirimi milijardami let.


Nedavne raziskave namreč namigujejo, da je asteroid, podoben omenjenemu, prinesel življenje našemu planetu. Nekatere teorije že nekaj časa pravijo, da je bil asteroid tisti, ki je prinesel vodo na Zemljo, sedaj pa je odkritje soli in vode v nekaterih asteroidih te teorije še bolj podprlo.

Raziskovalci z Univerze na Floridi so namreč zaznali tanek sloj ledu in organskih molekul na površini 24 Themisa, ki je eden izmed največjih asteroidov v asteroidnem pasu, ki se nahaja med Marsom in Jupitrom. Raziskovalci so si v ta namen sposodili NASINO infrardečo teleskopsko tehnologijo na Havajih, da so lahko izmerili gostoto sončnih žarkov, ki se odbijejo od 24 Themisa, ko se le-ta obrača.

Razlika v gostoti pri različnih valovnih dolžinah pa je pomagala raziskovalcem določiti sestavo površja asteroida. Seveda pa so bili izredno presenečeni, ko so odkrili na površju ogljik in led.

Sedaj pa raziskovalci upajo, da je led pod površjem asteroida ohranil žive fosile iz obdobja, ko se je naš sončni sistem šele rojeval.

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×