Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaJuha z jurčki in ajdovo kašo

Juha z jurčki in ajdovo kašo

MORDA VAS ZANIMA

Gobova juha z jurčki in ajdovo kašo je odlična jed, ki jo lahko pripravimo iz svežih ali shranjenih posušenih ali zamrznjenih gob kot so na primer jurčki. Pripravljamo jo lahko čez celo leto, bodisi kot glavno jed ali pa kot predjed. Pa dober tek.

  • Gobova juha30 – 50 g suhih ali ustrezno več svežih jurčkov,
  • 2 debela krompirja,
  • 1 drobno sesekljana čebula,
  • 1 strok sesekljanega česna,
  • lovor,
  • sol,
  • majaron,
  • poper,
  • 2 pesti ajdove kaše,
  • 2 l vode,
  • kis po okusu,
  • ½ kisle smetane
- Oglas -

Suhe gobe namočimo v vodi. Pristavimo vodo, v katero damo na kocke narezan krompir, odcejene gobe ter zacimbe. Vse skupaj kuhamo do mehkega. Nazadnje pridamo rahlo prežganje, ki ga pripravimo tako, da na masti popražimo čebulo, dodamo moko in med mešanjem pražimo, da moka malo porumeni, dodamo česen in zalijemo s kozarcem mrzle vode ter gladko razkuhamo. Prežganje vmešamo v krompirjevo juho in prevremo. Nazadnje dodamo še kislo smetano, peteršilj in kuhano ajdovo kašo. Namesto prežganja lahko uporabimo tudi podmet. Le tega pripravimo tako, da v kozarec mrzle vode damo moko, gladko razmešamo in med mešanjem vlijemo v krompirjevo juho. Juho lahko po okusu začinimo s kisom.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×