Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Ekologija & okoljeIndonezijski vulkan izbruhnil prvič po 400 letih

Indonezijski vulkan izbruhnil prvič po 400 letih

MORDA VAS ZANIMA

Vulkan na indonezijskem otoku Sumatra je izbruhnil prvič po 400 letih. Pri tem je ustvaril ogromen oblak dima in pepela, kar je povzročilo evakuacijo prebivalcev širše okolice.
VulkanVeč kot 18.000 ljudi je bilo evakuiranih z njihovih vasi in mest, ki so oddaljene manj kot 5,5 km od vulkana. Vlada je že razdelila 7000 zaščitnih mask in odprla javne kuhinje, kjer ljudje dobivajo hrano in vodo. Večina prebivalcev prizadetih vasi in mest je zapustila domove takoj po samem izbruhu, nekateri pa so to storili že pred tem. Ti so povedali, da je vulkan pred tem spuščal v ozračje črn dim, manjše kamne ter žveplo.

- Oglas -

Indonezija je veliko otočje, ki pa se nahaja v obroču vulkanov ter prelomnic. Vladni vulkanolog Surono je za javnost povedal, da je vulkan Mount Sinabung zadnjič izbruhnil leta1600, zato vulkanologi ne poznajo vzorca izbruhov tega vulkana.

Trenutno je področje prekrito s gostim črnim dimom, v zraku pa je tudi močan vonj po žveplu.

- Oglas -

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×