5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
Ekologija & okoljeIndonezija izrablja moč vulkanov

Indonezija izrablja moč vulkanov

MORDA VAS ZANIMA

170.000 otokov Indonezije je dom veliko vulkanom, ki predstavljajo približno 40 % potencialne geotermalne energije, vlada pa je sedaj pripravljena ‘požeti’ ta čisti vir energije.

- Oglas -


Država si je tako zadala cilj, da bo proizvedla 4 GW energije iz geotermalnih virov do leta 2014, kar bo skoraj štirikrat toliko, kot je njihova trenutna kapaciteta (1,19 GW). To je vsekakor ambiciozen podvig, saj ponavadi traja vsaj tri do pet let, da se izvedejo raziskave samega terena, še dodatna tri leta pa so potrebna za samo postavitev objektov.


Prav tako pa bo to tudi izredno draga inesticija, saj bo zanjo potrebnih kar 12 milijard ameriških dolarjev. Država se že opira tudi na pomoč Svetovne Banke, privatnih investitorjev in razvitih držav, kot sta na primer Japonska in ZDA, ki bi pomagale zbrati denar. Res pa je, da ko bo enkrat elektrarna postavljena, bo le-ta v nedogled proizvajala čisto energijo z le minimalnimi stroški.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×