Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.
Zdravje & prehranaKako se izogniti bakterijam na letalu?

Kako se izogniti bakterijam na letalu?

MORDA VAS ZANIMA

Res je, da čisto brez bakterij ne gre, saj jih najdemo vsepovsod, tudi na in v našem telesu, kar pa ni tako slaba stvar kot se morda sliši, saj so nekatere bakterije tudi koristne.

- Oglas -

Vseeno pa se veliko ljudi pritožuje, da se po dolgem letu ne počutijo prav dobro, za kar pa je po navadi kriv zrak v letalih, ki skozi ves let kroži in lahko postane vedno bolj suh in nasičen, še posebej če ni dobro pokrbljeno za filtriranje. To pa lahko pri nekaterih ljudeh vpliva na zdravje in povzroči kakšen prehlad, zato je dobro poznati kakšno preventivo.

Temu se lahko izognemo tako, da se čim mnja ali še bolje sploh ne dotikamo obraza, roke  pa si umivajte čim bolj pogosto. Tako boste zmanjšali vnos nevarnih bakterij v vaše telo, saj se te najpogosteje prenašajo preko sluznice,  tekočin in dotikov.

Nekakovosten zrak
na letalih nikakor ni redek pojav, zato je dobro takšne stvari vedeti pred letom. Takšen zrak namreč naše nosnice izsuši kar pomeni, da tako izgubimo tisto zaščito, ki jo sluz v nosu nudi našemu telesu. Ko pa je ta sluz suha in razpoka pa ne deluje več tako kot bi morala, zato imajo razni mikroorganizmi prost vstop v naše telo.

Prejšnji članekIndonezija izrablja moč vulkanov
Naslednji članekDvoglavi kuščar

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×