0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKako se izogniti bakterijam na letalu?

Kako se izogniti bakterijam na letalu?

MORDA VAS ZANIMA

Res je, da čisto brez bakterij ne gre, saj jih najdemo vsepovsod, tudi na in v našem telesu, kar pa ni tako slaba stvar kot se morda sliši, saj so nekatere bakterije tudi koristne.

- Oglas -

Vseeno pa se veliko ljudi pritožuje, da se po dolgem letu ne počutijo prav dobro, za kar pa je po navadi kriv zrak v letalih, ki skozi ves let kroži in lahko postane vedno bolj suh in nasičen, še posebej če ni dobro pokrbljeno za filtriranje. To pa lahko pri nekaterih ljudeh vpliva na zdravje in povzroči kakšen prehlad, zato je dobro poznati kakšno preventivo.

Temu se lahko izognemo tako, da se čim mnja ali še bolje sploh ne dotikamo obraza, roke  pa si umivajte čim bolj pogosto. Tako boste zmanjšali vnos nevarnih bakterij v vaše telo, saj se te najpogosteje prenašajo preko sluznice,  tekočin in dotikov.

Nekakovosten zrak
na letalih nikakor ni redek pojav, zato je dobro takšne stvari vedeti pred letom. Takšen zrak namreč naše nosnice izsuši kar pomeni, da tako izgubimo tisto zaščito, ki jo sluz v nosu nudi našemu telesu. Ko pa je ta sluz suha in razpoka pa ne deluje več tako kot bi morala, zato imajo razni mikroorganizmi prost vstop v naše telo.

.
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE