Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.
Ekologija & okoljeDvoglavi kuščar

Dvoglavi kuščar

MORDA VAS ZANIMA

Pred nedavnim so v Avstraliji našli dvoglavega kuščarja, za katerega se je izkazalo, da se njegovi glavi ne preneseta med seboj. Večja namreč ves čas napada manjšo.

- Oglas -


Kratkorepi kuščar sodi v družino Scincidae kuščarjev, ki so v Avstraliji znani kot Shingleback kuščarji. Da bi dvoglavi vretenčar v divjini preživel je redkost, saj so takšni primerki živali posledica genetske mutacije.

Omenjeni kuščar pa je imel na nek način srečo, da so ga rešili in sedaj zanj skrbijo v zavetišču za kuščarje Henley Brook. Biologi trdijo, da je s kuščarjem vse v redu, vendar pa ne pričakujejo, da bo živel dalj časa.

Kar je zanimivo pri tem kuščarju je to, da se obe glavi normalno prehranjujeta, vendar pa večja glava ves čas napada manjšo, problem pa je tudi v tem, da obe glavi nadzorujeta zadnje noge, zato se težko premika, saj se očitno glavi nikakor ne moreta sporazumeti med seboj.

Zadnje čase znanstveniki odkrivajo vse več mutacij pri živalih, kot tudi pri ljudeh in rastlinah, ki so velikokrat tudi vzrok našega neodgovornega poseganja v okolje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×