0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeDvoglavi kuščar

Dvoglavi kuščar

MORDA VAS ZANIMA

Pred nedavnim so v Avstraliji našli dvoglavega kuščarja, za katerega se je izkazalo, da se njegovi glavi ne preneseta med seboj. Večja namreč ves čas napada manjšo.

- Oglas -


Kratkorepi kuščar sodi v družino Scincidae kuščarjev, ki so v Avstraliji znani kot Shingleback kuščarji. Da bi dvoglavi vretenčar v divjini preživel je redkost, saj so takšni primerki živali posledica genetske mutacije.

Omenjeni kuščar pa je imel na nek način srečo, da so ga rešili in sedaj zanj skrbijo v zavetišču za kuščarje Henley Brook. Biologi trdijo, da je s kuščarjem vse v redu, vendar pa ne pričakujejo, da bo živel dalj časa.

Kar je zanimivo pri tem kuščarju je to, da se obe glavi normalno prehranjujeta, vendar pa večja glava ves čas napada manjšo, problem pa je tudi v tem, da obe glavi nadzorujeta zadnje noge, zato se težko premika, saj se očitno glavi nikakor ne moreta sporazumeti med seboj.

- Oglas -

Zadnje čase znanstveniki odkrivajo vse več mutacij pri živalih, kot tudi pri ljudeh in rastlinah, ki so velikokrat tudi vzrok našega neodgovornega poseganja v okolje.

.

NAJNOVEJŠE