Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Ekologija & okoljeNadzorovanje radioaktivnih materialov v podtalnici

Nadzorovanje radioaktivnih materialov v podtalnici

MORDA VAS ZANIMA

Ameriški kmetijski raziskovalni center in jedrska regulatorna komisija sodelujejo pri raziskavah, saj želijo bolj podrobno raziskati gibanje radioaktivnih snovi v zemlji.

- Oglas -


Ocena tveganja uporabe jederske energije

Njihovi izsledki bodo v pomoč pri natančnejših ocenah tveganja uporabe jedrske energije – študije, ki so bistvenega pomena pri razvoju jedrskih objektov. Ekipa je zato opremljena z orodjem za zaznavanje sevanja na daljavo, ter drugimi instrumenti za nadzorovanje vremena, prsti, rastlin in podtalnice.

Vplivi na podtalnico

Raziskovalci bodo preverjali, kako se onesnaževanje giblje skozi nasičeno območje, ki se nahaja med površjem ter podtalnico. Med preteklima dvema letoma je ekipa že izvedla številne raziskave in medtem dodajala podtalnici nestrupene markerje, pri tem pa je uporabila tudi več vrtin, da bi lahko nadzorovala učinke teh pokazalcev na treh različnih stopnjah v zemlji. Spremenljivke, ki so jih podrobno nadzorovali so bile površinski odtok, profil vlage v zemlji, nivo podtalnice in vreme.

Rezultati

Ekipa raziskovalcev je na koncu primerjala rezultate, ki so jih dobili na terenu ter računalniške simulacije, da bi se lahko naučili več o razmerah, ki lahko bistveno vplivajo na gibanje vode ter onesnaževalce, ki se nahajajo pod površjem zemlje.

- Oglas -

Rezultat teh raziskav je pokazal, da na premikanje materiala v zemlji močno vplivata plitva podtalnica in razpoke v podzemnem območju. S temi rezultati in izsledki pa bodo lahko sedaj ugotovili, ali obstaja tveganje za gradnjo določenih jederskih objektov ali ne.

Prejšnji članekDvoglavi kuščar
Naslednji članekKaktus je odličen čistilec vode

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×