fbpx
Domov Ekologija & okolje Kaktus je odličen čistilec vode

Kaktus je odličen čistilec vode

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Raziskovalci z floridske univerze so odkrili, da ima vrsta kaktusa Opuntia, imenovana tudi nopales neverjetne zmogljivosti prečiščevanja vode.

Ekstrakt puščavskega kaktusa čisti vodo

Ekstrakt puščavskega kaktusa bi naj bil izredno uspešen pri odstranjevanju sedimentov in bakterij iz umazane vode, kar pa je še boljša novica pa je ta, da ta kaktus lahko uspeva po celem svetu.

Vendar pa niso znanstveniki prvi, ki so odkrili to nenavadno zmogljivost kaktusa – staroselci v Mehiki že v devetnajstem stoletju uporabljali ta kaktus za čiščenje in prečiščevanje vode. Gosta guma v kaktusu je tista bistvena komponenta, ki skrbi za čiščenje vode.

Preizkus uspešnosti filtriranja vode

Znanstveniki pa so to snov dodali vodi, katero so prej kontaminirali z sednimentom ter bakterijo. Ta snov pa je učinkovala na kontiminente tako, da so se ‘usedli’ na dno, kar je omogočilo, da so 98 % bakterij prefiltrirali iz vode.

Uporabna vrednost tega dejstva je seveda ta, da bodo lahko skupnosti, ki živijo v državah v razvoju uporabile to metodo za vsakodnevno filtriranje vode.

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×