Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.
RubrikeZanimivostiMožgani delujejo podobno kot znanstvene metode?

Možgani delujejo podobno kot znanstvene metode?

MORDA VAS ZANIMA

Izkazalo se je, da obstaja podobnost med tem kako človeški možgani zaznvajo kaj se dogaja v ‘zunanjem’ svetu ter delom znanstvenikov.

- Oglas -

Znanstvene raziskave namreč vključujejo formulacijo hipotez ter testiranj ali so te hipoteze skladne z opažanjem. To pa je nekaj, kar možgani na svoj način delajo kar sami od sebe ves čas. Možgani naj bi namreč porabili manj truda pri povezovanju predvidljivih in nepredvidljivih dogodkov.

Sedaj pa so znanstveniki prvič  dokazali, da slike povzročijo manjše odzive, če so te slike predvidljive. Možgani zato niso v čistem mirovanju in čakajo na vizualne signale, ampak  aktivno poskušajo predvideti signale, in če so ti pravilni so ‘nagrajeni’ s tem, da se naslednjič odzovejo bolj učinkovito.

Če pa je predvidevanje napačno, pa so potrebni večji odzivi, da lahko možgani ugotovijo, kje je napaka in najdejo drugo pot do rezultata. To kaže, da ta process igra veliko vlogo pri delovanju naših možganov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×