Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Dom & energijaFiltriranje odtočne vode?

Filtriranje odtočne vode?

MORDA VAS ZANIMA

UNESCO predvideva, da bo do leta 2020 pomanjkanje vode postalo resen problem. Zato je potrebno že sedaj razmisliti kako naprej.

- Oglas -

Na svetu je sveže vode pravzaprav le 3%. Od teh treh procentov, pa je le 0.3% vode primerne za človeško potrošnjo.

Velika poraba vode

Povprečen Evropejec tako porabi 150 litrov (l) vode na dan, Afričan 50l, povprečen prebivalec ZDA pa kar 350l. Od tega se za kuhanje in pitje porabi le približno 10% te vode … torej, kam gre preostali del? Statistike kažejo, da približno 100l vode odplaknemo z vsakodnevnimi potrebami, kar znese okoli 30% dnevne porabe vode, ostalih 60% pa porabimo za prhanje, pranje perila ter zalivanje vrta. (Ta statistika velja za Severno Ameriko).

Moramo pa se zavedati, da vsakič, ko ˝potegnemo vodo˝ to tudi plačamo, saj se ta voda preko cevi preteče v tovarno, kjer vodo prefiltrirajo in pošljejo nazaj v domove preko drugih cevi. Vse to pa stane, kar se konec meseca pozna na računih. Zato lahko z zmanjšanjem porabe vode zmanjšate tudi mesečne stroške. To pa ne pomeni, da se morate prenehati umivati.

Siva voda

Ameriško podjetje Brac Systems je iznašlo način, kako znižati stroške in kako začeti uporabljati ˝sivo vodo˝. Siva voda je voda, ki se izteka v odtoke, vsakič ko se umijemo, ko peremo preilo,… Te vode pa ni potrebno prečistiti, zato se lahko uporabi za zalivanje vrta ali za straniščno vodo.

- Oglas -

Omenjeni sistem črpa vodo iz odtokov v zbiralnik, kjer jo prefiltrira ter kasneje uporabi za splakovanje stranišča ali vodo za zalivanje vrta. Poleg tega pa je sistem zasnovan tudi tako, da poleg odtočne vode zbira tudi deževnico, kar še dodatno pripomore k zmanjševanju potrošnje vode.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×