Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
Dom & energija6 nasvetov za nakup otroških potrebščin

6 nasvetov za nakup otroških potrebščin

MORDA VAS ZANIMA

Pričakujete otroka? Veliko staršev ima skrbi glede nakupa osnovnih potrebščin za otroka. Ta pritisk pa je še toliko večji v času recesije, prav tako pa vse več staršev tudi gleda na to, da so izdelki prijazni otroku ter okolju.

- Oglas -

Zato vam predstavljamo šest načinov, kako prihraniti na denarju ter biti ob enem ekološko osveščeni:

1) Ocenite trenutno lastnino:
Pomembno je, da ocenite, kaj res potrebujete za otrokov `prihod´. Če to ne bo vaš prvi otrok, vam je verjetno ostalo veliko stvari od prejšnje nosečnosti, katere lahko znova uporabite. Če pa je to vaš prvi otrok, pa vprašajte prijatelje, ali vam odstopijo kakšno stvar, ki je ne potrebujejo več. Ponovna uporaba je eden izmed temeljev ekološke osveščenosti!

2)    Pomislite, kaj za res potrebujete:
Na trgu je ogromno otroških proizvodov, ki pa niso nujno potrebni. Prav tako pa je veliko teh proizvodov narejenih tako, da vas odvrnejo od preživljanja skupnega časa z otrokom. Na primer – novorojenčku je popolnoma vseeno, ali bo njegova soba opremljena po najmodernejših standardih ali pač ne. Bolj kot moderno opremljeno sobo potrebujejo skrb staršev in njihovo bližino.

3) Bodite kreativni, kar se tiče igrač:
Novorojenčki se lahko brez skrbi igrajo z navadnimi hišnimi predmeti, dokler so pod vašim nadzorom. Lesene žlice, plastične posodice, naravni predmeti, … bodo spodbudili otrokovo kreativnost in domišljijo, ob enem pa vas te `igrače´ne bodo stale nič.

- Oglas -

4) Kupite večnamenske predmete:
Znebite se odvečne krame tako, da kupite predmete, kateri služijo večim namenom.

5) Priskrbite si že uporabljene predmete:
Igrače `iz druge roke´vam bodo prihranile ogromno denarja, saj s tem na nek način reciklirate stvari, katerih so se drugi ljudje naveličali. Kvalitetna otroška oblačila, knjige, igrače, pohištvo in ostalo je lahko dobiti preko interneta ali na večjih sejmih.

6) Ne bojte se vprašati!
Če vam prijatelji, ali sorodniki nameravajo pripraviti praznovanje ob prihodu otroka se ne bojte povedati, kaj za res potrebujete, saj tako ne boste imeli odvečnih predmetov, katere boste na koncu tako ali tako odvrgli ali pa bodo končali na podstrešju.
Biti osveščen preko recikliranja, ponovne uporabe in zmanjšanja gre z roko v roki s prihrankom denarja. Če pa prihranete denar s tem, da uporabite okolju prijazne ideje glede nakupa potrebščin za otroka, pa vas bo stalo le nekaj kreativnosti, premisleka, objektivnega mišljenja ter občutno manj denarja.

Prejšnji članekOkolju prijazna pisarna
Naslednji članekEkološka moč tlakovcev

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×