LED žarnice osvetlijo prihodnost

  Ravno, ko smo se navadili na varčne žarnice, so se začele vse bolj uveljavljati, še bolj energijsko varčne – LED žarnice.

  Znanstveniki so pred kratkim iznašli bolj učinkovito izdelavo omenjenih žarnic, zato LED žarnice počasi začenjajo prevladovati nad navadnimi varčnimi žarnicami. Kot primerjavo lahko podamo naslednji podatek, kateri govori v prid LED žarnicam, saj te delujejo 10x dalj časa kot navadne varčne žarnice.

  LED žarnice so prihodnost

  Te žarnice (za enkrat) še niso tako poceni, vendar pa nam že z malo enostavne matematike uspe izračunati, da se jih splača kupiti, saj boste na dolgi rok prihranili več. Sami stroški elektrike, čas “gorenja“ žarnice, ter nakup nove žarnice verjetno ne govorijo ravno v prid navadni ali varčni žarnici, kateri gorita občutno manj časa, porabita več energije, pa tudi zahtevata več obiskov trgovine. Z LED žarnico pa lahko na vsem tem veliko prihranimo.

  Seveda pa uporaba LED žarnice ni le dobra za lasten žep, ampak tudi za okolje, saj nižji računi za elektriko pomenijo tudi manjše izpuste emisij v ozračje. Prav tako ,a LED žarnica ne vsebuje strupenega živega srebra, kot varčne žarnice. Če pa lahko zaupamo britanskim znanstvenikom, pa bodo te žarnice z leti postale še toliko boljše.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte

  2 KOMENTARJI

  1. Mislim, da vačne žarnice niso samo nateg, ampak so celo škodljive. Po pol letni uporabi varčne žarnice, se mi je na belem stropu pojavila rjava, ožgana lisa in to cca 70 cm nad žarnico. Noben strokovnjak mi ne zna pojasniti vzroka in nobena služba v Sloveniji ni pristojna za to! Kaj menite vi?

  2. Led žarnice so že stara tehnologija, veliko starejša kakor tele varčne žarnice, ki so po drugi strani polne živega srebra in ostalega sranja. LEd žarnice tudi veliko dlje trajajo in imajo bolšo svetlobo.
   Tiste varčne žarnice so ubistvu bolj nateg…

  Comments are closed.