Dom & EnergijaLED žarnice osvetlijo prihodnost

LED žarnice osvetlijo prihodnost

MORDA VAS ZANIMA

Ravno, ko smo se navadili na varčne žarnice, so se začele vse bolj uveljavljati, še bolj energijsko varčne – LED žarnice.

- Oglas -

Znanstveniki so pred kratkim iznašli bolj učinkovito izdelavo omenjenih žarnic, zato LED žarnice počasi začenjajo prevladovati nad navadnimi varčnimi žarnicami. Kot primerjavo lahko podamo naslednji podatek, kateri govori v prid LED žarnicam, saj te delujejo 10x dalj časa kot navadne varčne žarnice.

LED žarnice so prihodnost

Te žarnice (za enkrat) še niso tako poceni, vendar pa nam že z malo enostavne matematike uspe izračunati, da se jih splača kupiti, saj boste na dolgi rok prihranili več. Sami stroški elektrike, čas “gorenja“ žarnice, ter nakup nove žarnice verjetno ne govorijo ravno v prid navadni ali varčni žarnici, kateri gorita občutno manj časa, porabita več energije, pa tudi zahtevata več obiskov trgovine. Z LED žarnico pa lahko na vsem tem veliko prihranimo.

Seveda pa uporaba LED žarnice ni le dobra za lasten žep, ampak tudi za okolje, saj nižji računi za elektriko pomenijo tudi manjše izpuste emisij v ozračje. Prav tako ,a LED žarnica ne vsebuje strupenega živega srebra, kot varčne žarnice. Če pa lahko zaupamo britanskim znanstvenikom, pa bodo te žarnice z leti postale še toliko boljše.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×